© *

Schepen kan niet lachen met grap van Ben Crabbé in 'Blokken'

Ben Crabbé heeft in Blokken, de quiz op één, Witte van Hoegaarden vergeleken met levertraan. De plaatselijke schepen Godelieve Hardiquest kon niet geloven wat ze hoorde, en schreef Crabbé een brief.

rb, sdv

Crabbé liet zich in de uitzending van 11 november laagdunkend uit over het Hoegaards witbier. Hij vergeleek het bier met levertraan. "Levertraan is nog slechter in de mond dan Witte van Hoegaarden. En dat smaakt ook slecht", voegde Crabbé eraan toe. Daarop zei hij vergoelijkend dat veel mensen het toch graag drinken.

"Hij kent er niks van", reageert de Hoegaardse schepen van Burgerlijke Stand Godelieve Hardiquest (CD&V). Ze stuurde de presentator dinsdag zelfs een brief over zijn uitlatingen. "Ik was ontgoocheld, en dat heb ik hem ook in mijn brief gezegd. Ik kijk elke dag naar Blokken, en begreep niet waarom ik hem plots hoorde zeggen even slecht als Hoegaarden. Hij mag het misschien niet graag drinken, maar de vergelijking met levertraan gaat te ver. Hoegaarden is nog maar pas verkozen tot beste witbier van de wereld, ook daar heb ik Ben in mijn brief op gewezen. Bij veel Hoegaardiers is zijn uitspraak in het verkeerde keelgat geschoten. Het is een fris en fruitig bier, terwijl levertraan walgelijk bitter is. En ik kan het weten, want ik heb het als kind zelf ook moeten nemen. Bah!"

"Ik ben niet kwaad op hem, maar wel ontgoocheld over zijn uitspraak", besluit de schepen. In Hoegaarden zijn we allemaal heel fier op ons bier. Het wordt gemaakt met water uit onze bronnen, en krijgt daardoor zijn unieke smaak. Dat hebben ze ondervonden toen ze zonder succes de productie naar Jupille hebben proberen verhuizen. Waar je ook op reis gaat, China of de VS, overal kan je Hoegaarden drinken. En daar zijn we fier op. Ik hoop dat hij mijn brief krijgt."

De uitzending van vrijdag 11 november (het fragment zie je na 11:20)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer