Direct naar artikelinhoud

Refaelov riskeert schorsing van vijf matchen

Het ziet ernaar uit dat Lior Refaelov zwaar gestraft wordt voor zijn rode kaart in de match tegen OH Leuven. De speler moet vrijdag op de bond verschijnen om zich te verantwoorden, wat erop wijst dat hij minstens vijf matchen zal worden geschorst. Het verlies van Refaelov betekent een serieuze aderlating voor het team van Adrie Koster.

Refaelov werd zondag uitgesloten na een zware tackle op de enkel van Jorn Vermeulen. Het bondsparket besliste gisteren om geen voorstel tot minnelijke schikking te formuleren, wat het normaal gezien altijd doet bij schorsingen tot vier speeldagen. Dat dit nu niet gebeurt, betekent in principe dat de bondsprocureur vindt dat Refaelov een schorsing van minstens vijf speeldagen verdient.

De definitieve beslissing wordt vrijdagnamiddag genomen, nadat de speler de kans heeft gekregen om zich te verdedigen voor het sportcomité. Club Brugge kan nadien nog in beroep gaan, maar de kans dat de Israëliër dit weekend mag spelen tegen Zulte Waregem is zéér klein. Een beroep werkt enkel opschortend bij een straf tot vier speeldagen. Wordt een speler langer geschorst, dan gaat zijn straf onmiddellijk in. Adrie Koster kan in de Europese match van donderdag wel nog rekenen op zijn flankaanvaller, maar zal daarna aan een alternatief moeten werken. Een pijnlijke zaak, want Refaelov was een van de steunpilaren in het Brugse elftal in dit nog prille seizoen. Hij scoorde al twee keer en ligt geregeld aan de basis van de betere Brugse aanvallen.

Bovendien moet Club Brugge ook Björn Vleminckx nog even missen. Blauw-zwart liet weten dat de spits door een liesblessure ook moet passen voor de match tegen Zulte Waregem, maar kijkt niet verder in de toekomst. Club houdt er rekening mee dat Vleminckx mogelijk nog meer wedstrijden zal moeten missen. De aanvaller heeft wellicht een scheurtje in de lies en dat herstel vraagt tijd.

Intussen bracht Club een bod uit op Mohamed Bangura, een 22-jarige aanvaller uit Sierra Leone die bij het Zweedse AIK speelt. Volgens onze collega's in Stockholm weigerde de club het Brugse bod, dat tussen 2,1 en 2,7 miljoen euro zou liggen. Club zelf onthoudt zich van commentaar.

In januari bood Lokomotiv Moskou al 3,2 miljoen, maar de vraagprijs zou nu 4,3 miljoen euro zijn. De onderhandelingen tussen AIK en Club blijven lopen.