Direct naar artikelinhoud

Film over Brittany Murphy in de maak

Bijna vijf jaar na haar vroegtijdige dood verschijnt er binnenkort een film over het leven van Brittany Murphy. De film wordt op zaterdag 6 september uitgezonden op het Amerikaanse televisiekanaal Lifetime. Murphy, die overleed op 32-jarige leeftijd, wordt gespeeld door Amanda Fuller.

De film vertelt het verhaal van een ambitieuze Murphy, die door haar al even gedreven moeder (gespeeld door Sherilyn Fenn) wordt aangespoord een ster te worden. Murphy slaagt hierin uiteindelijk in met Clueless, in 1995. In de nasleep van haar dood is te zien hoe haar vader in 2013 beweert dat zijn dochter vergiftigd is en eist dat het onderzoek naar haar dood wordt heropend.

Frans Brüggen overleden

Dirigent Frans Brüggen is op 79-jarige leeftijd overleden. Brüggen begon zijn carrière als fluitist, maar maakte vooral furore als dirigent van het Orkest van de Achttiende Eeuw. Hijzelf, samen met musicoloog Sieuwert Verster, richtten in 1981 het orkest op. Het stond bekend voor de vele uitvoeringen van onder andere Beethoven, Mozart, Haydn en Chopin. De laatste jaren gingen voor Brüggen erg moeizaam, hij sukkelde met zijn gezondheid maar bleef toch dirigeren. Toen hij in 1967 zei: "Ik hoop dit nog tien jaar te doen en dan zie ik wel verder", heeft hij zichzelf op zijn minst onderschat.

Barry Atsma krijgt hoofdrol in BBC-serie

De Nederlandse acteur Barry Atsma heeft een hoofdrol gekregen in een nieuwe BBC-serie. Het project heet Tatau en wordt de komende maanden gedraaid op de Cookeilanden in de Grote Oceaan. De serie is een samenwerking tussen BBC4 en BBC America en zal in 2015 dus in elk geval in Groot-Brittannie en de VS te zien zijn.

Atsma omschrijft het project als "The Beach meets Lost". Hij speelt een oude backpacker die ooit is blijven hangen op een idyllisch eiland. Als de man bevriend raakt met een jonge reiziger die zich op het eiland aandient, sleept hij de knul langzaam maar zeker mee in zijn mystieke wereld. De titel Tatau verwijst naar een oerkracht die Maori toeschrijven aan tatoeages.

Programma van OdeGand is bekend

Het programma van het jaarlijkse festival OdeGand is bekend. OdeGand is de opener van het Gentse culturele seizoen en vindt dit jaar plaats op zaterdag 13 september 2014. Op verchillende locaties in de Gentse binnenstad zijn er optredens te zien van onder andere Puddles Pity Party, Binti, Ana Sofia Varela, Wang Li en Paul Morocco. De hele dag zijn er in- en outdoorconcerten van alle genres te vinden: van jazz tot klassiek, van blues tot hiphop. Om half 9 is er afspraak aan de Graslei-Korenmarkt waar The Vipers Rhythm Band, Flip Kowlier, Casco Phil en Thomas Blondelle de afsluiter voor hun rekening nemen. Een vuurwerkshow sluit de avond af.