Direct naar artikelinhoud

AA Gent zonder glans voorbij Sint-Truiden

AA Gent hield Sint-Truiden zaterdag simpel af. Zo simpel dat we vrezen voor een moeilijk Limburgs seizoen. Gent blijft bovenin meedraaien zonder indruk te maken. ‘We hebben niet groots, wel stabiel gespeeld’, aldus Dury.

Francky Dury moest zaterdag nog maar eens zijn veldbezetting veranderen. Met Lepoint, Myrie, Thijs, Wallace en Soumahoro waren er al heel wat belangrijke (langdurig) geblesseerden. Ljubijankic was dan ook nog eens geschorst. Grondin en El Ghanassy bleven preventief op de bank.

Zonder basisspelers als Thijs, El Ghanassy of Soumahoro blijkt Gent toch maar een gewone ploeg. Nu stond er aan de overkant eentje van duidelijk veel mindere kwaliteit. Een gebrek aan inzet kon je de mannen van Brepoels zaterdag niet verwijten, maar meer dan proberen om alles gesloten te houden, lukte niet. Zo overleefde het wel bijna de eerste helft, tot Stijn De Smet een uittrap van Jorgacevic in twee keer voorbij Van Der Jeugt werkte. Een ideaal moment om op voorsprong te komen.

Die jonge Van Der Jeugt, ex-Gent trouwens, kreeg in de tweede helft nog wel wat werk op te knappen. Hij ontpopte zich tot beste Truienaar, maar kon uiteindelijk niet vermijden dat Coulibaly ook nog de 2-0 maakte na een actie ingezet door Conte. Om het verschil te duiden: Jorgacevic zag tijdens de match welgeteld één gekadreerde bal van Sidibe op een corner. En dan zijn we al uitgepraat over het Truiens doelgevaar.

“Dit is een verdiende zege”, merkte Dury dan ook terecht op. “We hadden twee doelen: winnen en geen tegendoelpunt pakken.” Vooral dat laatste was prioritair gezien de veertien tegengoals die Gent dit seizoen al te slikken kreeg.

“We hebben deze keer niet veel weg gegeven. Daar ben ik blij om want de laatste weken kregen we toch wat kritiek. We hebben niet groots, maar wel stabiel gevoetbald en daar ben ik tevreden mee want we hadden een pak geblesseerden. Ondanks alle tegenslagen blijven we voorin meedraaien. De afwezigen werden goed opgevangen. Ik denk in de eerste plaats aan Thompson die een goede partij speelde. Ik ben ook tevreden dat Coulibaly weer scoorde en het was belangrijk dat Edson eens kennis gemaakt heeft met het publiek.” (hvm)