Direct naar artikelinhoud

Rudy Bogaerts: 'Entourage koning maakte prinsen kapot'

"De entourage van de koning wil dat alles altijd loopt zoals zij het wil en niet zoals de prinsen het zelf willen." Dat zegt Rudy Bogaerts in een interview in de kranten van de groep Sud Presse.

In zijn boek over de monarchie dat in september in het Nederlands en het Frans verschijnt, klaagt de voormalige privéleraar van prins Laurent, Rudy Bogaerts (62), het gedrag van de adviseurs van de koning aan. Volgens hem dragen zij bij tot het slechte imago van de prinsen en de monarchie. "Ik onthul niets pervers. Ik wil alleen uitleggen hoe Filip en Laurent afgemaakt zijn en ik wil niet dat ze ook de volgende afmaken", beklemtoont Bogaerts. "Ik wil ook uitleggen hoe Boudewijn het slachtoffer geweest is van die onbekwame entourage. Hoe kun je anders verklaren dat Boudewijn, na enkele waarschuwingen, in Spanje niet vergezeld was van een bekwaam persoon die hartmassage kon toepassen en dat hij zo lang heeft moeten wachten op de dokter van het dorp", voegt hij eraan toe.

In zijn boek viseert Rudy Bogaerts rechtstreeks de kabinetschef van de koning, Jacques van Ypersele de Strihou. "Ik heb nooit problemen gehad met koning Boudewijn, koning Albert of koningin Paola, integendeel", verduidelijkt Bogaerts.