De Tsjechtische eurocommissaris Vera Jourová, bevoegd voor Justitie en Consumentenrechten.
Volledig scherm
De Tsjechtische eurocommissaris Vera Jourová, bevoegd voor Justitie en Consumentenrechten. © REUTERS

EU-commissaris: "Facebook lijkt op het communisme”

De datagrootmacht van technologiebedrijven doet denken aan de totalitaire tijden van het communisme, de dominantie van bedrijven als Facebook, Google, Amazon en Microsoft moet worden doorbroken. Dat zegt eurocommissaris Vera Jourová in gesprek met onze Nederlandse collega's van het AD. “Het is zorgwekkend.”

22 reacties

  • Bart Janssens

    5 jaar geleden
    Echt? Wat met Europa wil dit, Europa eist dit, belasting op dit, belasting op dat? Even erg hoor
  • Robert Van Garderen

    5 jaar geleden
    Ach de EU is hetzelfde. Luisteren ook niet en doen ook maar wat. Totalitair systeem noemen ze dat. Oh en voor de communisme aanhangers: ga eens babbelen met mensen die het echt hebben meegemaakt. Idee is goed uitwerking lukt niet. Zie bvb boek met titel: alle dieren zijn gelijk maar sommige zijn iets gelijker.
  • Marc Camp

    5 jaar geleden
    Velen verwarren communisme met neo liberalisme. Een enorm verschil tussen beide. In het neo liberale wereldje heerst wie enorm veel geld heeft, zij maken wetten die iedereen moet naleven behalve zij zelf. Het ideologische van het ware communisme is dat het volk regeerd. En in welk land is dat al ooit gebeurd? Nergens! Dus stop met communisme te beschimpen als slecht als het nooit is toegepast.
  • eric maier

    5 jaar geleden
    Een collega komt uit Bulgarije en heeft het communisme meegemeekt achter het Ijzeren Gordijn. Die man is tegen het Sovietsyteem dat heerste, maar verteld wel de voordelen van het communisme. Bulgarije was toen ee nrijker land dan nu. De toetreding tot de EU heeft gezorgd voor een duur leven naar hun normen en verdiensetn, veel werkloosheid en een inzakking van hun economie. EN het verval van hun zorgsysteem dat kosteloos was voor een Bulgaar. Mooie EU toch ?
  • RENE LENAERTS

    5 jaar geleden
    Gelijk heeft ze. Facebook is een fuik voor idioten die denken dat ze sociale contacten onderhouden terwijl ze zich adverteren op een digitaal prikbord waar iedereen zijn vuiligheid kwijt kan.