Direct naar artikelinhoud

Tante Terry: ‘Ik voel me vleugellam’

Terry van Ginderen, alias Tante Terry, reageerde erg aangedaan in Mezzo. “Ik voel me vleugellam, sinds David Davidse me dinsdagavond het nieuws meldde. Ik ben altijd bevriend gebleven met Bob, ik heb hem nog getelefoneerd toen hij al in het ziekenhuis lag. We waren destijds heel verbaasd over de immense respons die wij op onze programma’s kregen.”

Paula Semer: ‘Een man uit een stuk’

Televisie-icoon Paula Semer stond als Tante Paula aan de zijde van Bob Davidse in de Tv-Ohee Club, dat voor het eerst op 13 maart 1955 werd uitgezonden. “Bob Davidse is als padvinder geboren en is allicht als padvinder overleden. Elke dag stelde hij zijn goede daad”, zo vertelde een geëmotioneerde Paula Semer op Radio 1. Semer is haar hele leven bevriend gebleven met Bob Davidse. “Hij was een man uit een stuk en heel trouw in zijn vriendschappen. Hij kon ook luisteren als je in de misère zat. Nonkel Bob was iemand die geweldig kon enthousiasmeren, maar hij was af en toe verstrooid. De kinderen genoten daar natuurlijk van. Toch hij had iemand nodig om hem in te tomen.”Zaki:

‘Echte vriendschap’

Zaki werkte veelvuldig samen met Nonkel Bob aan diverse kinderprogramma’s en looft hem als “een mens met eerlijkheid, echte vriendschap en loyauteit, wat je zelden tegenkomt. Je hoort wel eens praten over waarden. Die had hij. We waren het natuurlijk dikwijls over dingen niet eens, omdat we uit een andere generatie kwamen en de generatiekloof toen nog bestond, maar we hadden een diep respect voor kinderen gemeen. (...) Ik herinner me een goede, eerlijke, warme mens en daar moet ik dankbaar voor zijn.” (DL)