Direct naar artikelinhoud

Mathijssen dacht aan opstappen bij Beerschot

Het blijft rommelen bij Beerschot. Coach Jacky Mathijssen zou de voorbije dagen ernstig hebben overwogen om er de brui aan te geven. Uiteindelijk kon hij toch op andere gedachten worden gebracht.

Het was gisteren weer een vreemde dag op het Kiel, met deze keer coach Jacky Mathijssen in een hoofdrol. Mathijssen verscheen 's ochtends niet op het trainingsveld, wat toch hoogst ongebruikelijk is de dag voor een competitiewedstrijd. Terwijl zijn selectie aan het trainen was, zat Mathijssen naar verluidt samen met voorzitter Patrick Vanoppen.

De coach dacht er aanvankelijk aan zijn ontslag aan te bieden, moe getergd door de sportieve en extrasportieve perikelen die Beerschot teisteren. Maar blijkbaar wist Vanoppen Mathijssen toch weer te overtuigen om door te gaan.

"De afgelopen dagen ben ik meer met randzaken bezig geweest dan met het puur sportieve aspect", zei Mathijssen tijdens zijn wekelijkse persbabbel. Hij doelde op het gerechtelijk akkoord dat Beerschot maandag aanvroeg. "Daarom liet ik een aantal trainingssessies over aan mijn assistenten. Ik geef toe dat ik in de huidige situatie ook een klap heb gehad. Wie door de recente ontwikkelingen niet zou worden geraakt, mist menselijkheid. Ik vond het belangrijk dat ik op basis van de juiste informatie de toestand goed kon inschatten. Uiteindelijk heeft onze voorzitter me kunnen overtuigen van het feit dat er een mogelijke uitweg is voor de extrasportieve problemen."

Dat hij eraan had gedacht om de handdoek te gooien, wou Mathijssen niet expliciet gezegd hebben, maar hij heeft het duidelijk moeilijk gehad. "Intussen voel ik me toch weer helemaal klaar om mijn rol te vervullen", ging hij door. "Als trainer moet ik op kop gaan in de strijd om het sportieve behoud. En er is wel degelijk een weg naar dat behoud. Die ligt daar ergens, je moet hem alleen weten te vinden."

Ondanks alles wil Mathijssen er dus nog graag in geloven. "Aan mijn spelers heb ik gevraagd of zij dat geloof delen", zei Mathijssen. "Ik geef hen een paar dagen de tijd om daarover na te denken."