Direct naar artikelinhoud

Sombere

oudejaarsdag

Nevel, mist of lage bewolking domineren het weerbeeld op de slotdag van 2007. Zelfs wat motregen mogelijk. Wind is er niet of nauwelijks. De zichtbaarheid die in de loop van de dag beter wordt, neemt vannacht opnieuw af, zeker in het oosten en zuiden. Nieuwjaarsdag begint met ochtendmist. Na het optrekken daarvan blijft het vrijwel de hele dag bewolkt. Vooral in het westen kan het lichtjes regenen. Woensdagnacht en -ochtend dringt de koude lucht vanuit het oosten ons land binnen. Later klaart het wat op. Meer wolken op donderdag. Tijdelijk winterse neerslag mogelijk, vooral in het oosten van het land. Vanuit het zuidoosten komt er vrijdag droge, wat zachtere lucht het land binnen.

Nevel/mist/lage bewolking die vanochtend voorkomt blijft een groot deel van de dag hardnekkig. Tijdelijk wat lichte motregen mogelijk. Op zee: ZW 3. Morgen nevel/mist/lage bewolking en kans op wat lichte regen of motregen. Op zee: ZO 4.

Een sombere dag met nevel/mist/laaghangende bewolking. Vannacht enkele opklaringen en lichte vorst. Nevel of mist. Morgenochtend mist of lage wolken. Overdag bewolkt maar weinig of geen neerslag.

In Oostenrijk vandaag en morgen ten oosten van Salzburg sneeuwbuien. Elders droog en perioden met zon. Woensdag sneeuw in het zuiden. Elders droog. Langs de Alpenzuidzijde zonnig in Zwitserland. Woensdag/donderdag sneeuwval Tot en met donderdag droog langs de noordzijde. Boven 1.200 meter zonnig.

Bewolkt met vandaag en morgen regen in Schotland en Ierland. Elders droog. 6 graden in Schotland tot 12 in het zuiden van Ierland. Woensdag/donderdag wisselend bewolkt met enkele buien.

Vandaag nevelig, mistig en droog. Neerslag bij de Alpen (boven 400 meter sneeuw). -2 in Alpenvorland tot +5 bij de Rijn. Morgen veel wolken, in het zuiden en oosten wat winterse neerslag. Daling van temperatuur. Woensdag veel wolken.

Vandaag veel zon in het zuiden. (14 graden). Elders wolkenvelden, lokaal hardnekkige mist, overal droog. 9 graden van Elzas tot Bretagne. Morgen/overmorgen rustig, droog en veelal bewolkt. Langs de westkust later op woensdag regen. Vanaf donderdag overal kans op neerslag.

Vandaag en morgen zonnig. 13 graden langs de oostelijke tot 17 graden bij de zuidelijke Costa's. (Algarve 14 graden). Later op dinsdag meer wolken en enkele buien in Galicië. Woensdag/donderdag overal meer wolken en toenemende kans op regen. Zonnig is het tot en met donderdag op de Canarische Eilanden. 20 graden.

Vandaag bewolkt en buien in het zuiden. Elders perioden met zon en droog. 9 (N) tot 12 (Z). Morgen/overmorgen overal droog en geregeld zon. Donderdag buien.

Vandaag en morgen bewolkt in Griekenland. Vooral in het zuiden buien, soms met onweer. 9-15 graden. Zonnig in Turkije (14-17 graden in het zuiden). Morgen meer wolken en in het westen enkele buien.