Direct naar artikelinhoud

Dromen van papier

Als kopen niet kan, is er gelukkig nog altijd kijken. En dromen. En wie weet, plannen maken.

DM Magazine verzamelde de mooiste nieuwe woonboeken mét koffietafelgehalte.

Verliefd op inkomhal

Milaan is in het voorjaar het zwaartepunt van modern meubeldesign dankzij de Salone del Mobile. Maar ook wanneer die storm is gaan liggen, geef je je ogen er de kost. Gluur waar je kunt eens binnen in de inkomhallen van flatgebouwen, die vaak rijkelijk versierd zijn met marmer, brons of extreme vormen. Entryways of Milan bundelt de mooiste exemplaren.

Taschen, 49,99 euro

Detroit droomt weer

Detroit was lange tijd de vergeetput van de VS. Nadat de industrie en de jobs er wegtrokken, kreeg het iets van een spookstad, met criminaliteit en miserie in een hoofdrol. Vandaag herademt Detroit. De slimme oplossingen en het opmerkelijke design dat daaruit voortkomt, werden door Michel Arnaud verzameld in het optimistische Detroit: the Dream Is Now.

Abrams & Chronicle Books, 29,28 euro

Asseyez-vous

Zo iconisch voor Parijs als de Eiffeltoren, barretjes en mannen met baguettes onder de arm zijn de kleurrijke bistrostoeltjes van Maison Drucker, dat de rotanmeubels al sinds 1885 produceert. Alles wat je maar weten wil over die leuke stoeltjes lees en zie je in The French Bistrochair.

Abrams & Chronicle Books, 35,20 euro

Echt leuke lofts

Toen de vastgoedmarkt lucht kreeg van het plotse succesverhaal van lofts in voormalige fabriekspanden, werd 'loft' stilaan een verzamelnaam voor simpelweg lege ruimtes - veelal met gebakken lucht gevuld. Toch stuit je achter oude façades nog af en toe op indrukwekkende huizen. Warehouse Home toont de mooiste écht industriële panden.

Thames and Hudson, 29,38 euro

Bij de buren kijken

Belgen bouwen graag, dat is geweten. Tot grote hilariteit - denk aan Ugly Belgian Houses of sta even stil in het gemiddelde vergeten gehucht - maar ook, en gelukkig maar, tot grote inspiratie. In de vierde editie van Buitengewoon Belgisch bouwen vind je de mooiste nieuwe eengezinswoningen in ons land.

Lannoo, 49,99 euro