Direct naar artikelinhoud

De Persgroep ziet omzet en winst stijgen

€1,45 miljard is de omzet die het bedrijf realiseerde in 2016

De Persgroep, eigenaar van onder meer De Morgen, heeft vorig jaar meer omzet en winst geboekt dan in 2015. Het mediabedrijf realiseerde in 2016 een omzet van 1,45 miljard euro, 9 procent meer dan in 2015 en "een nieuw record in de geschiedenis van de onderneming". Meer dan de helft van de omzet (52,7 procent) is afkomstig uit Nederland, 35,6 procent uit België en 11,7 procent uit Denemarken. De netto courante winst kwam uit op ruim 117 miljoen euro, tegen 109,5 miljoen euro een jaar eerder.

Volgens De Persgroep heeft de groei vooral te maken met overnames uit 2015 die vorig jaar voor een volledig jaar meetelden. Het mediabedrijf verwijst naar de overnames van de regionale krantengroep Wegener in Nederland, de krantengroep Berlingske Media in Denemarken en onder meer Humo en Story in België.

"Fors uitbreiden in een markt die razendsnel verandert, is best risicovol en precies daarom ben ik zo trots op wat we vorig jaar hebben verwezenlijkt", zegt Christian Van Thillo, CEO van De Persgroep. Hij waarschuwt wel dat de grootste uitdaging nog volgt. "Het is zaak om het juiste model te vinden dat duurzaam succes brengt in een totaal nieuwe marktomgeving."