Kraanman ArcelorMittal ontslagen na racistisch en seksistisch gedicht

© fvv

De arbeider van ArcelorMittal Gent die een racistisch gedicht op Facebook schreef, is een dag later ontslagen, dat schrijft Het Laatste Nieuws.

mtm

“Ook ik zwarte piet.” Zo begint het “gedicht” waarmee W.H. uit Ertvelde, een kraanman bij ArcelorMittal Gent, zich dinsdag rond 14 uur op Facebook mengde met de discussie rond Zwarte Piet. “Heb een gedichtje voor die bruine griet. Wat heb ik aan dat wijf de lak. Nog even en ik steek haar in de zak. En lever ik haar uit in de rosse buurt. Zo dat ze aan hoerenlopers wordt verhuurd. Met mijn roe zal ik op haar bruine kont dan slaan. Dan zal haar zever rap zijn gedaan. Samen met mijn 10 beste pieten maatjes, zullen we haar verkrachten en is het gedaan met haar praatjes. Lekker met onze zwarte lul haar binnenstebuiten neuken. En haar van het televisiescherm beuken. We zijn het beu en blijf van onze traditie jij ordinaire del. Arrogante Sylvia met haar donker vel.”

Er kwamen al snel heel wat verontwaardigde reacties op Facebook, onder meer van zijn werkgever. “Wij betreuren het ten zeerste om een racistisch en seksistisch bericht te moeten lezen van een medewerker”, luidt het in een Facebookpost van ArcelorMittal Gent. “Dit is in strijd met de waarden van onze onderneming en getuigt van een volledig gebrek aan respect voor anderen.

“Intern bespreken”

“We hebben een duidelijk standpunt ingenomen”, zegt Jan Cornelis, woordvoerder van ArcelorMittal Gent, in Het Laatste Nieuws. “We hebben duidelijk vermeld dat dit niet kan. Waarden als respect, openheid, samenwerking en subsidiariteit zijn voor ons heel belangrijk. Wij gaan de zaak nu verder intern bekijken en bespreken.”

Het gedicht werd intussen van Facebook verwijderd. Maar een dag later blijkt dat de man te ver is gegaan voor zijn werkgever, hij werd op staande voet ontslagen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen