Direct naar artikelinhoud

Lukaku scoort en laat scoren, Mignolet blundert

Belgen Simon Mignolet (24) en Romelu Lukaku (19) stonden in de Premier League tegenover elkaar in het duel tussen Sunderland en West Bromwich Albion.

Voor Mignolet kende de partij een zure nasmaak na een zeldzame blunder. Lukaku kon dan weer terugkijken op een van zijn beste prestaties op Engelse bodem met een doelpunt en een assist. De spits pakte met West Brom ook nog de zege (2-4) en nestelt zich zo met zijn team in de top 3 in Engeland.

Tegen de Roemenen kreeg Romelu Lukaku zijn kans bij de Rode Duivels, maar verzuimde hij te scoren. De spits wilde zijn missers zo snel mogelijk vergeten, maar tegen zijn Chelsea kon hij zich niet bewijzen omdat hij door een clausule in zijn contract niet mocht aantreden tegen zijn moederclub. Met een weekje uitstel liggen de gemiste kansen in Boekarest nu in het verleden, want Lukaku liet de netten trillen tegen Sunderland.

In een rechtstreeks duel met collega-Rode Duivel Mignolet dan nog, want Lukaku had meteen de bal opgeëist toen de scheidsrechter in de 81ste minuut naar de stip wees na een schwalbe van een West Bromspeler. Oog in oog met Mignolet schoot Lukaku de bal beheerst binnen. Minder dan een kwartier had hij uiteindelijk nodig om zijn vierde competitiedoelpunt te maken, want Lukaku kwam pas op het veld in de 69ste minuut.

In de blessuretijd scoorde Lukaku na een mooie actie nog bijna zijn tweede van de namiddag. Na enkele snelle schijnbewegingen belandde zijn trap op de paal, die net niet doormidden brak.

Enkele ogenblikken later bood hij een van zijn ploegmaten dan maar een doelpunt aan. Lukaku kreeg de bal aangespeeld op de middellijn en trok richting de kooi van Mignolet. Hij zag goed dat er een ploegmaat meekwam en kapte even terug om met een mooie gekruiste pass Fortuné op weg te zetten naar de 2-4.

De vierde opeenvolgende competitiezege voor The Baggies, die samen met Everton de verrassing van het seizoen zijn. West Brom klimt nog wat hoger in het klassement en wipt over Chelsea naar de derde plek.

In tegenstelling tot Lukaku zal Simon Mignolet (24) deze wedstrijd het liefst zo snel mogelijk willen vergeten. De Sunderlanddoelman, nochtans aan een uitstekend seizoen bezig in Enge

land, slikte niet alleen vier doelpunten, maar ging ook zelf in de fout bij de tweede goal van West Brom. Mignolet loste een ogenschijnlijk makkelijke bal en Long kon profiteren. Na zijn mistasten bleef Mignolet ontgoocheld op de grasmat zitten.

Na afloop kon de doelman wel op steun rekenen van zijn coach bij Sunderland. "Simon heeft het dit seizoen al fantastisch gedaan, dus ik til hier niet te zwaar aan", zei Martin O'Neill. "Na al die cruciale reddingen in alle vorige partijen is dit foutje hem vergeven." Ook ploegmaat Craig Gardner steunt zijn doelman en twijfelt niet aan hem en zijn talent. "Hij is de beste keeper van de competitie", vertelde Gardner. "Dit zal niet aan hem knagen. In de volgende wedstrijd staat hij er weer."

Mignolet was zich bewust van zijn fout. "Ik wil me verontschuldigen en de spelers, staf en vooral de fans bedanken voor hun steun. Bedankt!", plaatste de doelman op Twitter. Morgen krijgt de doublure van Thibaut Courtois bij de Rode Duivels al een kans om zich te herpakken tegen Queens Park Rangers.