Direct naar artikelinhoud

Vlaamsgezinden betogen in Sint-Genesius-Rode

Vele honderden Vlaamsgezinde manifestanten hebben een protestwandeling gehouden door faciliteitengemeente Sint-Genesius-Rode. De betoging 'Dwars door Rode' was georganiseerd door het Taal Aktie Komitee (TAK). TAK wil daarmee de Vlaamse aanwezigheid in de gemeente onderstrepen en protesteren tegen het startverbod van de Gordel.

Congo telt bijna 5.000 fictieve ambtenaren

De Congolese regering heeft ontdekt dat ze lonen en vergoedingen uitkeert aan 4.909 fictieve ambtenaren. Dat kost de Congolese staat jaarlijks 12 miljoen euro.

"Er is sprake van grote onregelmatigheden met name wat betreft onterecht uitbetaalde vergoedingen en premies", zegt woordvoerder Bienvenu Okiemy. Er is ook sprake van valse aanwervingen.

Grijze haren minder courant dan verwacht

Grijze haren op latere leeftijd zijn minder courant dan tot nog toe werd gedacht, zo blijkt uit een wereldwijde studie van meer dan 4.000 mannen en vrouwen. Dat schrijft de Britse krant The Sunday Telegraph. Bijna één op de tien zestigplussers blijft zelfs volledig gespaard van grijze lokken. De onderzoekers analyseerden de natuurlijke haarkleur van meer dan 4.000 personen uit meer dan twintig landen.

Ophef in Duitsland om nazikamp-puzzel

Op de website Amazon wordt een legpuzzel met de afbeelding van het crematorium van het naziconcentratiekamp Dachau te koop aangeboden. Een Duitse volksvertegenwoordiger heeft verontwaardigd gereageerd, zo meldt het blad Der Spiegel. De puzzel van 252 stukken die momenteel voor 24,99 dollar (ongeveer 20 euro) verkocht wordt, toont een foto van het nazikamp in Dachau (Beieren).