Direct naar artikelinhoud

Eitje pellen?

Hoe uw zaterdag te beginnen? Wat dacht u van een ontbijt met vers geperst sap in combinatie met een kakelvers eitje. U verkiest de omelet? Wij houden het vandaag op een hardgekookt exemplaar. Eggpeeling.com zal er wel voor iets tussen zitten. Hier brengt de Duitse jongeling Stefan Vogel ons via een reeks hoogst educatieve filmpjes tal van manieren bij waarop men een eitje kan pellen. De man heeft zelfs een waarschuwing op zijn site aangebracht om de roekelozen onder ons te behoeden voor lichamelijk letsel. We begrijpen dat er al snel een ringvinger in het niets kan verdwijnen als men het hoedje met de cirkelzaag te lijf gaat. Dat hij zich niet aan zachtgekookte varianten heeft gewaagd, lijkt dan ook logisch. Die zouden niet bestand zijn tegen folterpraktijken als een stevige kopstoot en/of het elektrisch vleesmes. We hebben er even onze gedachten over laten gaan. Het lijkt ons vooral de ijzige stilte waarmee deze precisiedecapitaties worden uitgevoerd die de bezoeker in de ban houdt. Of de honger, natuurlijk. Die beste saus.

Astrid Wittebolle