Direct naar artikelinhoud

Goffin versiert duel met Murray in Abu Dhabi

Met een 7-6, 6-4-zege tegen Jo-Wilfried Tsonga op het demonstratietoernooi van Abu Dhabi zette David Goffin een positieve stap richting 2017. Vandaag volgt een nieuwe test tegen Andy Murray.

David Goffin en Jo-Wilfried Tsonga brachten de afgelopen tien dagen in elkaars gezelschap door. In Dubai trainden ze een week samen en vierden ook Kerstmis aan dezelfde tafel. Als je dan als eerste voorbereidingswedstrijd op het nieuwe jaar tegen elkaar uitkomt, kan dat wel eens iets te veel zijn van het goede. Maar onze 26-jarige landgenoot en de vijf jaar oudere Fransman leverden een behoorlijke partij af op het centercourt van de Mubudala World Tennis Championship.

De Luikenaar zorgde met aanvallende impulsen voor een 4-1-voorsprong, maar zag de robuuste Tsonga toch nog een tiebreak uit de brand slepen. Daarin toonde Goffin zich iets scherper. Een focus die ook in de tweede set op de afspraak was met leuke rally's en superieure passeerballen tot gevolg. Na anderhalf uur zat deze eerste test richting 2017 erop en konden beide tenoren met een applausje de kleedkamers in.

"Ik voelde me heel goed op de baan", gaf Goffin toe. "Ik ben blij met het niveau dat ik haalde en kan dat hopelijk doortrekken."

Met Andy Murray krijgt Goffin vandaag het zwaardere geschut voorgeschoteld. De Brit is de nummer één van de wereld en heeft nog 24 opeenvolgende zeges in de bagage van afgelopen seizoen. Titelverdediger Rafael Nadal won ook zijn eerste wedstrijd met 6-0, 6-4 van Tomas Berdych te winnen. In de andere halve finale komt hij uit tegen Milos Raonic.