Direct naar artikelinhoud

Ook Roemeense senator bewondert Breivik

Het lijstje van politici die Anders Breivik bewonderen dikt aan. Ook een senator van de regerende Democratisch-Liberale Partij in Roemenië verdedigt de Noor.

Op zijn blog verdedigt Iulian Urban de aanslagen van Breivik en stelt hij net zoals de Noor vraagtekens bij het multiculturalisme. “Het is niet Breivik die de aanslagen pleegde, het zijn de huidige leiders van de EU”, zo schrijft de politicus op zijn blog. Hij geeft zelf toe dat die mening sommigen eventueel kan schokken.

“Bewust of niet, de Europese politici spannen zich in voor een beleid gericht op een vorm van extremisme dat Europa verandert in een kruitvat”, zegt de senator. Hij verwijst naar woorden of daden van de Europese leiders die hij als tegenstrijdig beschouwt omdat ze de ene keer tolerantie en de andere keer een anti-immigratiebeleid voorstaan.

“In die chaos, is het verwonderlijk dat slechts één Europeaan de trekker heeft overgehaald om frustratie over de onverschilligheid en hypocrisie van de Europese politieke klasse over de islamisering en illegale immigratie aan te klagen.”

Een woordvoerder van de centrumrechtse PDL verzekert dat dit “de persoonlijke mening van de heer Urban” is en dat hem om uitleg zal worden gevraagd.