Direct naar artikelinhoud

Ieder jaar meer dan duizend misdrijven in rosse buurt

In de eerste zes maanden van 2012 werden in en rond de 'huizen van ontucht' in ons land 677 misdrijven geregistreerd. Op jaarbasis zijn dat er bijna even veel als in 2011, maar iets minder dan in de voorgaande jaren. Dat zei minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet (cdH). De meeste misdrijven die worden vastgesteld in de buurt van een bordeel hebben betrekking op diefstal en afpersing, gevolgd door zedenmisdrijven, misdrijven tegen de lichamelijke integriteit en beschadiging van eigendom. Er worden jaar na jaar heel wat feiten van mensenhandel vastgesteld.

Sms-noodoproep voor doven en mensen met spraakproblemen dit jaar in testfase

Minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet plant dit jaar nog stappen in de uitwerking van een systeem waarbij doven, slechthorenden en mensen met een spraakprobleem via sms een oproep kunnen sturen naar de noodcentrales. De Kamer schepte die mogelijkheid medio 2011 al. Dit jaar volgt een eerste testfase, zo blijkt uit Milquets antwoord op vragen van CD&V-Kamerlid Jef Van den Bergh. Minister Milquet verkiest een systeem waarbij slechthorenden en mensen met een spraakprobleem zich vooraf moeten registreren.

Jeugd uit 22 landen denkt in Gent na over toekomst van Europa

Het Europees Jongerenparlement EYP organiseert volgende week het internationale jongerenforum 'Ghent 2013', waarbij 185 jongeren uit 22 Europese landen samenkomen. "De jeugd is de toekomst van Europa. Onder meer de jeugdwerkloosheid, het ondernemerschap bij jongeren en de politieke desinteresse van de jeugd komen aan bod", zegt Zahra Runderkamp, de voorzitter van het forum. Het forum loopt van 6 tot 13 april. Gent is blij met de keuze van het Europees Jongerenparlement voor de stad, zegt burgemeester Daniël Termont.