Direct naar artikelinhoud

Op de fles

De tropisch warme jaren 2009 en 2010 gaven een atypische bordeaux te zien, alcoholisch en erg gelijkend op wereldwijn. 2011 was een moeilijker jaar, met veel regen vanaf augustus, wat noopte tot een strenge selectie bij de oogst. We proefden wijnen uit de middenklasse.

Château Beyzac, Haut-Médoc Cru Bourgeois

Ouverture met aangename cedertoets, na walsen cassis, vleeskers, grafiet en geroosterde koffie. Elegante aanzet, evenwichtig smaakpalet, medium extractie, fijn tannineraster, perfect geknoopte finale. (alc. 12,5 %)

Carrefour, €9,39

Château Bessan Ségur, Médoc Cru Bourgeois 2011

Geconcentreerde robijnrode tint. Aroma met veel houtinvloed, cassis, drop en een hint van munt. Na een vlezige, gulle aanzet hersluit de wijn zich wat in het midden. Stevige tannine en retro van kruiden. (alc. 13,0%)

Aldi, €7,99

Château La Gravière Grand Poujeaux, Moulis-en-Médoc 2011

Ingehouden neus met na walsen wat kreupelhout en zomerfruit. Ook in de mond discreet, met lichte retour van bosbes in het middenpalet. Correcte tannine. Best karaferen. (alc. 12,5%)

Delhaize, €11,25

Château Lescure (bio), Saint Emilion Grand Cru 2011

Neus die opent met herfstimpressies, leder, toast, wat paprika. Na walsen een vleugje gekonfijt bessenfruit. In de mond rechtlijnig, met droge fruittoetsen en wat laurier. Krokante tannine. Best laten rusten. (alc. 13,0 %)

Colruyt, €11,37