Direct naar artikelinhoud

Kathleen Cools naar 'Reyers Laat'

Kathleen Cools ruilt de studio van Terzake voor die van Reyers Laat. Vanaf begin januari presenteert ze dat programma met Lieven Van Gils. Annelies Beck neemt bij Terzake de plaats van Cools in.

De bal ging aan het rollen toen ze bij Canvas beslisten om Reyers Laat vanaf begin januari ook op vrijdag in het zendschema op te nemen. Net zoals dat in het verleden al het geval was, komen net voor het weekend twee gasten langs voor een terugblik op de week. Van Gils, die in interviews al aangaf hoe slopend de presentatie van Reyers Laat was, kon die extra aflevering er niet meer bij nemen. Daarom krijgt hij nu versterking.

De ene week presenteert Kathleen Cools van maandag tot en met donderdag en neemt Lieven Van Gils de vrijdagse aflevering voor zijn rekening, de week daarna is het net andersom. Van Gils: "Ik was samen met de ploeg van Reyers Laat vragende partij voor de komst van Kathleen. We hebben haar uitgenodigd en zijn dolblij dat ze heeft ingestemd."

Ook Cools is enthousiast over haar overstap. "Ik voelde me heel goed bij Terzake, maar voor mij is dit een kans om een heel ander soort interviews te doen met mensen uit verschillende hoeken." Op de redactie van Terzake betreurt men het vertrek van Cools. "Heel jammer. Maar Kathleen heeft recht op een vers verhaal in haar carrière." Cools wordt vervangen door Annelies Beck die eerder al insprong als presentator van Terzake. "Een goeie vervanging", vinden ze bij Terzake. "De puzzel klopt."

Met de transfer van Cools komt een einde aan de lange zoektocht naar een geschikte co-presentator voor Reyers Laat. Nadat eerder Phara de Aguirre en later Dirk Abrams moesten afhaken presenteerde Van Gils het programma alleen. Ann De Bie moest vorig jaar het wit konijn worden dat Van Gils af en toe kon vervangen, maar na een paar weken opleiding bleek dat toch geen goed idee. De Bie en Van Gils lagen qua stijl te ver van elkaar af, klonk het toen.