Direct naar artikelinhoud

Brussel opent Gulden Boek voor Albert en Filip

De Stad Brussel stelt een Gulden Boek ter beschikking van de burgers "om hun erkenning en gehechtheid aan de vorst en aan de toekomstige vorst te kunnen betuigen". Een Gulden Boek is een leren gastenboek met op de cover Sint-Michiel, het symbool van de Stad Brussel. Sinds 1843 worden mensen die een officieel bezoek aan het Brusselse stadhuis brengen, uitgenodigd het Gastenboek te ondertekenen. Het boek ligt vanaf vrijdag 12 juli tot woensdag 31 juli van 9 tot 18 uur in de hal van het stadhuis van Brussel.

Artsen naar Raad van State over pensioenen

De Belgische Vereniging van Artsensyndicaten (BVAS) stapt naar de Raad van State om het KB van 6 juni over de pensioenhervorming nietig te laten verklaren. Volgens de BVAS discrimineert het de artsen. Een van de maatregelen bepaalt dat vanaf 2013 alle gepensioneerden van minstens 65 jaar oud zonder beperking extra inkomsten kunnen verwerven op voorwaarde dat ze een loopbaan van 42 jaar achter de rug hebben. Omdat artsen langer dan gemiddeld studeren, kunnen ze op hun 65ste nooit aan 42 jaar beroepsactiviteit geraken, betoogt BVAS.

Groep Roma-zigeuners moet weg uit Gent

De groep Franse Roma-zigeuners die al enkele dagen door Vlaanderen reist, is gisterenavond opgedoken in Gent. De stad Gent was bereid om een groep van 25 wagens op het doortrekkersterrein langs de Drongensesteenweg te ontvangen. De zigeunergroep weigerde en parkeerde hun woonwagens aan de Meulestedebrug. Burgemeester Daniël Termont was niet te spreken over de actie. "Ze hebben de gracht rond het terrein gedicht en de afsluiting kapot gemaakt", klonk het op Radio 1. "Dit is onbehoorlijk."

Dode wolf in Nederland een grap?

Nederland is helemaal in de ban van de dode wolf die vorige week in de provincie Flevoland is teruggevonden. Faunabeheer Flevoland denkt dat het dier in Duitsland werd aangereden, en daarna is neergelegd in Nederland. "Een paar jaar geleden werd al eens een dode zeehond gevonden in de buurt, en dat bleek een grap te zijn", klinkt het op de NOS. Enkele prominente biologen denken wel dat de wolf in Nederland om het leven kwam. Volgens hen gaat het om de eerste dode wolf in anderhalve eeuw in Nederland.