© shutterstock

Niet langer levenslang gratis bier voor gepensioneerden van AB InBev-dochter

Labatt, de Canadese dochter van AB InBev, wil een einde maken aan het recht van de gepensioneerde werknemers op levenslang gratis bier. Dat bericht de New York Times. De brouwer met thuisbasis in Ontario zou de maatregel de volgende twee jaar afbouwen, luidt het.

De richtlijn om het voordeel te schrappen komt volgens de krant van het moederhuis AB InBev. De bedoeling is om kosten te schrappen.

Volgens de woordvoerder van Labatt, Charlie Angelakos, werd de beslissing ook ingegeven door het feit dat geen enkele andere Canadese brouwer of fabrikant van consumentengoederen dergelijk, onbeperkt voordeel aan zijn gepensioneerde werknemers biedt. Molson Coors stopte al enkele jaren geleden met deze geste.

De praktijk bij Labatt werd in de jaren 1970 geïntroduceerd, toen het bedrijf nog in familiale handen was. In 1995 werd de brouwer overgenomen door Interbrew, dat later fuseerde met Anheuser-Busch.

Tot nu kregen gepensioneerden zo’n acht bakken bier per jaar van hun ex-werkgever. Voor mensen die nog bij Labatt aan de slag zijn, blijft het recht op een gratis portie bier behouden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer