Direct naar artikelinhoud

Club Brugge haalt ex-speler Leko binnen

Verrassing van formaat: de nieuwe trainer van Club Brugge wordt Ivan Leko (39).

De Kroaat ligt nog tot eind volgend seizoen onder contract bij STVV, maar kan weg middels een afkoopsom. Met de aanstelling van zijn ex-speler neemt Club een risico, want veel ervaring heeft Leko nog niet.

Vergeet Frank de Boer en welke andere grote naam in het internationale voetbal dan ook. Club gaat kleinschaliger.

Van de meer dan zestig namen die hun kandidatuur stelden, kwam het voorlopig uit bij Ivan Leko. Amper 3,5 jaar als trainer aan de slag. Eerst bij OHL, daarna een seizoen assistent-trainer bij PAOK Saloniki, en vervolgens bij STVV. Hij tekende er voor twee jaar en werd voor zijn goede werk van afgelopen seizoen beloond met een contractverlenging.

Maar de liefde voor Club is altijd gebleven. "Het is mijn ambitie om op een dag trainer van Club te worden", verklaarde hij in november vorig jaar nog in deze krant. "Ik heb altijd een heel goed gevoel gehad in Brugge en een uitstekende relatie met de mensen van de club."

De voormalige middenvelder speelde van 2005 tot december 2008 in het Jan Breydelstadion. En daar maakte hij zich geliefd door zijn fluwelen balbehandeling en zijn sympathieke voorkomen. Het is een band die altijd is gebleven. Nog meer dan dat zal de voetbalvisie van Leko de Bruggelingen wel charmeren.