Direct naar artikelinhoud

Ode aan Marilyn Monroe met make-upcollectie

Na Lady Gaga, Miss Piggy en Nicki Minaj kiest M.A.C. Cosmetics voor een legendarisch stijlicoon als gezicht van een nieuwe make-upcollectie: Marilyn Monroe. Zwoele, rode lippen en verleidelijke, lange wimpers: de make-uplook van Marilyn Monroe is net zo hard in ons geheugen gegrift als haar iconische opwaaiende jurk. De blonde diva staat weer volop in de belangstelling door de film My Week with Marilyn en dat is ook cosmeticalabel M.A.C. niet ontgaan. De collectie zal zo'n dertig producten omvatten, waaronder oogschaduw, lippenstiften, nagellak en eyeliners.

Mexicaanse kogel raakt Amerikaanse vrouw

El Paso wordt beschouwd als een van de veiligste steden van de VS, maar dat draaide gisteren anders uit. Bij een vuurgevecht tussen de politie met een groep criminelen in Ciudad Juárez, net over de grens met buurland Mexico, heeft een verdwaalde kogel een vrouw inTexas in het been geraakt. Op dat moment was de vrouw aan het winkelen in het centrum van El Paso. De dame duwde een kinderwagen voort toen ze werd geraakt. In het ziekenhuis werd de kogel uit haar been verwijderd. Het 48-jarige slachtoffer kon inmiddels alweer naar huis.

Gokverslaving binnenkort geneesbaar?

Komt er binnenkort een medicijn om gokkers tegen zichzelf te beschermen? Best mogelijk want wetenschappers hebben vastgesteld dat mensen met veel norepinefrine - een neurotransmitter en een hormoon - in een bepaald deel van de hersenen minder vatbaar zijn voor pijn en stress na een aanzienlijk financieel verlies. Een team van wetenschappers onderzocht de hersenactiviteit van 19 gezonde mannen tijdens het gokken. De mannen met weinig norepinefrine-transmitters maakten hormonen aan waardoor de gokkers van geen wijken wilden weten en zware verliezen als draaglijk aanvoelden.

Nederlanders ontwerpen hightech-jeans

Erik de Nijs en Tim Smit, twee Nederlandse designers, hebben een wel heel opmerkelijke jeansbroek ontworpen. Het model heeft geen gebleekte kleur of scheuren, maar is volledig uitgerust met een functioneel toetsenbord, computermuis en luidspreker. De broek werd 'Beauty and the Geek' gedoopt door het vindingrijke duo. Vooraan heeft de jeans een ingebouwd toetsenbord en in de achterzak zit een muis die verbonden is met de broek via een elastiek. Ter hoogte van de knieën zijn luidsprekers aanwezig. Gegadigden haasten zich het best nog niet meteen naar de winkel. De ontwerpers hebben namelijk onvoldoende geld om het model zelf te produceren.