Antwerpse politie gaat auto’s van roekeloze chauffeurs zelf in beslag nemen. De Wever: “Perfect legaal”

Agenten in Antwerpen zullen voortaan auto’s van roekeloze bestuurders meteen in beslag kunnen nemen. Zonder dat het gerecht daarbij aan te pas moet komen. Je kan dus niet in beroep gaan. Het schepencollege heeft het reglement daarover gisteren goedgekeurd. “Perfect legaal”, zegt Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) aan VTM NIEUWS.

236 reacties

  • HUS JOZEF

    5 jaar geleden
    Patsers en doodrijders moeten van de baan gehaald worden maar als ge aan een Belg of Vlaming aan zijne voetbal of auto komt gaat dat voor de elite en politie niet in dank afgenomen worden .
  • Gerry Cle

    5 jaar geleden
    Heel goede maatregel die OVERAL zou moeten toegepast worden. Wel moet het mogelijk zijn om via gerechtelijke weg in beroep te gaan. Burgemeesters zijn nu eenmaal geen rechters en mogen het nooit worden. Ook oppassen dat die maatregel van toepassing is voor ALLE hardleerse doodrijders en niet alleen voor die van een bepaalde bevolkingsgroep. Zo snel mogelijk toepassen, Bart.
  • Frank Vekemans

    5 jaar geleden
    Het is toch raar, in Mechelen doet Bart Somers dit al een hele tijd, en niemand van de advocatuur maakt er problemen over, maar het gebeurt in Antwerpen, en de advocatuur staan op hun achterste poten, maar dan mag je niet zeggen dat het gewoon te doen is om de NVA en BDW, het moet maar eens jouw kind zijn dat door zo'n patser word omver gereden mijnheer de advocaat, hoe ga je dan reageren?
  • censor

    5 jaar geleden
    Bdw met zijn NVA hebben hun kans gehad, Dat hij daar nu mee afkomt is zuiver stem-gewin, als ze het echt meenden, gingen die straatfeesten niet meer door. Er wachten nog altijd drug-kopstukken op een arrestatie...de kleine dealers zijn al vervangen op straat, en de vorige dealertjes lopen weer vrij rond druk op zoek naar werk..
  • Chris de Velde

    5 jaar geleden
    Ik vraag me af hoe mensen die dit steunen gaar reageren als hun wagen door een over-ijverige (of gefrustreerde) agent ten onrechte in beslag wordt genomen. Want het grote probleem is dat je nergens klacht kan indienen, protesteren, beroep aantekenen... Eens zien hoe je dan piept!