Direct naar artikelinhoud

Mignolet zo goed als rond met Liverpool

Simon Mignolet (25) staat zeer dicht bij een overgang naar Liverpool. De doelman is er op enkele details na uit met de club en ook de onderhandelingen tussen de 'Reds' en Sunderland schieten goed op. Er is sprake van een transfersom van 12 miljoen euro.

Na drie jaar staat Simon Mignolet op het punt om de deuren van het Stadium of Light in Sunderland achter zich dicht te trekken. De Limburger kan er vertrekken door de grote poort, nadat hij het voorbije seizoen een flink aandeel had in het behoud van de 'Black Cats' in de Premier League.

Mignolet gaf de voorbije weken te kennen dat hij terug de nummer één wil worden bij de Rode Duivels. Hij beseft dat een verhuis naar een topclub hem daarbij kan helpen en zo komt Liverpool op het goede moment.

Pepe Reina

Goed ingelichte Engelse bronnen melden ons dat de transfer van de 25-jarige doelman zeer dichtbij is. Mignolet is zelf zo goed als rond met Liverpool, dat een vervanger zoekt voor Pepe Reina.

De Spanjaard heeft nog een contract voor drie jaar aan de Mersey, maar staat in de belangstelling van Barcelona en het Napoli van coach Rafa Benitez. Liverpool wou Reina eerst verkopen voor het zijn vervanger in huis haalt, maar de tijd begint te dringen voor coach Brendan Rodgers.

Na twee mindere seizoenen, met een 13de en een 7de plaats, wil Rodgers zich met Liverpool weer mengen in de strijd om de Europese tickets in de Premier League. Zonder de stijl van het huis te verloochenen, wil Rodgers Liverpool meer vanuit een verzorgde opbouw laten voetballen.

De manager van de 'Reds' ziet in Mignolet de ideale keeper om mee te voetballen. Over drie weken beginnen de trainingen bij Liverpool en dan wil Brendan Rodgers absoluut de basis van zijn vernieuwde ploeg op het veld hebben.

Het laatste struikelblok ligt tussen de twee clubs. Mignolet ligt nog twee jaar onder contract bij Sunderland, dat een eerste bod van Liverpool van om en bij de 9,5 miljoen euro afsloeg. De voorbije dagen gingen de onderhandelingen tussen beide clubs evenwel de goeie kant uit.

Bonussen

Er is sprake van een transfersom van 12 miljoen euro, waarbij de discussie vooral draait om wat er aan vaste transfersom betaald moet worden en wat er in bonussen kan worden aangerekend. Eens die laatste details afgerond zijn, belet niets Mignolet nog om zijn handtekening te zetten aan de Mersey.

Sunderland bereidt zich intussen voor op het vertrek van de Rode Duivel en heeft zijn oog laten vallen op de 22-jarige PSV-doelman Jeroen Zoet, die het voorbije seizoen werd verhuurd aan RKC Waalwijk.