Direct naar artikelinhoud

Kniepijn houdt Alaphilippe uit Ardennen

Tegenslag voor QuickStep. Julian Alaphilippe is out voor de Ardense koersen. Philippe Gilbert verliest zo een cruciale ploegmaat.

Met Gilbert (34) en Alaphilippe (24) had QuickStep een fantastisch koppel om de Ardense klassiekers aan te vatten. Aan de ene kant een man die alle klimklassiekers al op zijn palmares heeft staan en die blaakt van zelfvertrouwen na zijn zege in de Ronde van Vlaanderen. Aan zijn zijde een jong veulen dat al tweede was in Luik en Hoei en nog beter wilde doen.

Trek er maar een streep door. Alaphilippe ging trainen, maar moest al na een halfuurtje terugdraaien. De pijn in zijn rechterknie was niet te harden. "Julian had al even een knagend gevoel in zijn knie, maar die val vorige week in het Baskenland heeft alles verpest", vertelt teammanager Patrick Lefevere.

Het uitvallen van de jonge Fransman is een tegenslag, maar de ambities voor de komende koersen blijven intact. "We hebben Gilbert en Daniel Martin, ook een oud-winnaar van Luik. Voorts rijden Vakoc, Deveneyns en Mas goed."