Direct naar artikelinhoud

De journalisten van De Morgen zijn niet betrokken en niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel

Vergeet granola en yoghurt, dit ontbijtbrood met banaan is superlekker!

Ben je de de klassieke boterham of granola een beetje beu? Proef dit bananenbrood eens! Een makkelijk en goedkoop recept, waar we gemengde noten aan hebben toegevoegd, voor een gezond en uiterst voedzaam ontbijt. Handig! Je kan het ook meenemen in een brooddoos als 11-uurtje (als je zo lang kan wachten)

Wat heb je nodig:
300 g rijpe bananen
240 g bloem, gezeefd
1 el bakpoeder
100 g boter
200 g suiker
8 g vanillesuiker
2 eieren
75 g gemengde noten, gehakt
120 ml volle yoghurt
snuf zout

Zo maak je het:
Stap 1: Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet een cakevorm in en bekleed met bakpapier.
Stap 2: Prak de bananen. Voeg het bakpoeder en het zout bij de bloem.
Stap 3: Mix de boter met de suiker en vanillesuiker. Voeg 1 voor 1 de eieren en de yoghurt toe. Schep door het bloemmengsel.
Stap 4: Schep de bananenpuree en de gehakte noten door het beslag. Giet in de cakevorm en zet 1 uur in de oven. Laat afkoelen.

Tip: Steek het als een extraatje in de brooddoos van je kinderen!

De journalisten van De Morgen zijn niet betrokken en niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel