Direct naar artikelinhoud

Franse realityshow stopt na zelfmoord 32-jarige deelnemer

De Franse commerciële tv-zender M6 annuleert de uitzending van een nieuwe realityserie na de zelfmoord van een deelnemer. De 32-jarige Jean-Pierre beroofde zich maandag van het leven na zijn deelname aan het controversiële programma Trompe-moi si tu peux. In dat programma moeten tien koppels hun relatie zolang mogelijk geheim houden door de andere deelnemers te verleiden. Het Franse onlinemagazine Entrevue pakt uit met een voicemailbericht waarin de overledene de schuld voor zijn wanhoopsdaad legt bij zijn partner Akim, met wie hij samen aan het programma deelnam.

De producers van het programma reageren aangeslagen, maar ontkennen een verband tussen Jean-Pierres zelfmoord en diens deelname aan hun programma. “Vorige week hebben we Jean-Pierre nog aan de lijn gehad”, klinkt het bij producer Matthieu Bayle. “Hij zat vol ongeduld te wachten om zichzelf op televisie te zien.” Intussen beweert ook een vriend van de overledene in de franse krant Métro dat Jean-Pierres zelfmoord werd ingegeven door persoonlijke besognes, die niets met zijn deelname aan de gecontesteerde realityshow te maken hebben.

Desondanks heeft M6 besloten om de langverwachte eerste uitzending van Trompe-moi si tu peux voorlopig uit te stellen uit respect voor de nabestaanden van Jean-Pierre. Normaliter zou het programma ook in België te zien zijn, maar de Franstalige commerciële omroep RTL-TVI besloot vorige week al om Trompe-moi uit de programmatie te schrappen, omdat het niet met de huisstijl van de zender te verenigen viel. (MLE)