Direct naar artikelinhoud

Beestige basics

Batibouw ontwaart dit jaar een trend naar de stad. Klein en compact zijn de toverwoorden. En dat 'compact' mooi kan zijn, tonen deze basics. Het oog wil ook wat!

Woonkamerpuzzel

De Spaanse ontwerpster Patricia Urquiola bedacht een zithoek die je helemaal zelf in elkaar kunt puzzelen. De kruisvormige tapijten en de kleurrijke stoffen zorgen ervoor dat je alles makkelijk kunt combineren zonder dat het geheel zijn spontaniteit verliest.

Lana Mangas, Patricia Urquiola voor Gan, prijs op aanvraag, gan-rugs.com

IJskoud en kokend heet

Een kraan voor kokend water kenden we al, maar onlangs bracht Quooker een bijzondere mengkraan op de markt die moeiteloos wisselt tussen koud en kokend water. Tijd- en plaatsbesparend koken doe je zo.

Quooker Fusion, Quooker, prijs vanaf 1.150 euro, www.quooker.be, Batibouw: Paleis 11 - Stand 115

Keukenhulpje

Eerst de keuken, dan de toestellen? Bulthaup werkt andersom en vertrekt vanuit je verzameling keukengerief om de kasten te ontwerpen. Door de geometrische vormen van de lade-indeling kun je alles slim opbergen.

b3 - bulthaup, prijs op aanvraag, www.nl.bulthaup.be, Batibouw: Paleis 11 - Stand 317

Niet plooien

De voorloper van de plooifiets oogt opvallend blits. Deze minifiets rijdt comfortabel en neemt weinig plaats in wanneer je hem niet gebruikt. Ideaal voor snelle stadsmussen met een smalle hal.

TSR 2 - Moulton, 1.365 euro, www.excellerbikes.com

Gevoelige spiegel

Deze spiegel zorgt automatisch voor licht wanneer je ervoor staat. Bovendien kan hij ook je gewicht aflezen en ondertussen je favoriete muziek afspelen. Kortom: gevoelig en technologisch badkamerdesign.

Smart Mirror - Alke, prijs vanaf 2.542 euro, www.alke.be, Batibouw: Paleis 7- Stand 213

Net werken

Een ordelijke oplossing voor rondslingerende kabels en opladers. Zet deze witte doos op je bureau en je hoeft nooit meer onmogelijke knopen te ontwarren of gefrustreerd te zoeken naar dat ene kleine snoertje.

Kvissle Laadstation - Ikea, 9,90 euro, www.ikea.be

Op verplaatsing

De Objets Nomades-collectie van Louis Vuitton is geïnspireerd op reizen en compact leven. Dit opvouwbare bureau is een moderne interpretatie van de draagbare schildersezels uit de 19de eeuw. Speciaal voor mensen die zich tijdens het werken graag laten inspireren door hun omgeving.

Travel Desk - Christian Liaigre voor Louis Vuitton, 24.500 euro, www.louisvuitton.com

Warm design

Dit innovatieve ontwerp won onlangs een Henry van de Velde-kwaliteitslabel. De moderne designradiator verdeelt de warmte optimaal en oogt bovendien fris door de opvallende accessoires.

BEAMS - Studio Segers voor Vasco, prijs op aanvraag, www.vasco.be, Batibouw: Paleis 12 - Stand 101

Weinig plaats,

veel warmte

Een uiterst compacte en milieuvriendelijke kachel. Met afmetingen van 85 cm hoog, 45 cm lang en 20 cm diep is het kleinood een stuk lichter dan de traditionele kachels en past het makkelijk in kleine woonkamers.

Parallel 1 - Thermic Distribution Europe, www.parallelstove.com, prijs op aanvraag, Batibouw: Paleis 6 - Stand 104

In balans

Een esthetische en functionele oplossing voor in je hal, slaap- of badkamer. De lederen band brengt de spiegel en kast in balans en zorgt ervoor dat je ze op persoonlijke hoogte kunt hangen.

Vanity Shelf and mirror - Outofstock for Ligne Roset, 430 euro, www.ligne-roset.com