Direct naar artikelinhoud

Tientallen doden na crash in Teheran

In Iran is een passagiersvliegtuig met 48 inzittenden neergestort nabij Mehrabad, de internationale luchthaven van hoofdstad Teheran. 38 passagiers stierven direct na de crash, en nog eens twee van de tien gewonden overleden kort na het ongeluk in het ziekenhuis. Alle slachtoffers komen uit Iran.

Het toestel was net opgestegen van Mehrabad International Airport, ten westen van de hoofdstad. Naar verluidt zou de motor het hebben begeven. Het vliegtuig is terechtgekomen in militair gebied, in de buurt van een weg en een woongebied. Het toestel zou een muur van een gebouw hebben geraakt.

Door de crash stegen grote rookwolken boven de stad uit. Het gecrashte toestel van de lokale luchtvaartmaatschappij Sepahan was onderweg naar in het oosten van Iran. De drukke luchthaven Mehrabad wordt vooral gebruikt voor binnenlandse vluchten.

Iraanse vliegtuigen zijn vaak verouderd en verkeren in gebrekkige staat. Door Amerikaanse sancties kan Iran zijn Amerikaanse vliegtuigen niet opwaarderen. Het neergestorte toestel, een Iran-140, was een lokale variant van de Russische Antonov An-140.