Direct naar artikelinhoud

Republikeinen niet welkom bij Belgische toprestaurateur

Brusselaar Yves Jadot (48) heeft elf hippe restaurants en bars in New York. Trump-kiezers zijn er absoluut niet welkom, laat hij nu weten.

Succesvol restaurateur Jadot zit met een zware Trump-kater. En die zette hij meteen om een in boud voornemen. "Als je voor die asshole hebt gestemd, ben je niet welkom in mijn etablissementen. Ze hebben erom gevraagd. Vandaag ben ik trots New Yorker te zijn, niet om Amerikaan te zijn", zo postte Jadot daags na de zege van Trump op zijn Facebook-pagina.

Een nogal straffe maatregel? Jadot: "Ik ben in shock. Ik moet wel benadrukken dat ik niet letterlijk Trump-aanhangers aan de deur ga weigeren. Om praktische, ethische en zakelijke redenen gaat dat niet, ook al ben ik zo kwaad."

Sterren zoals Leonardo di Caprio en ook Chelsea Clinton frequenteren Jadots zaken. 'Ja, er komt al eens belangrijk volk bij ons over de vloer, maar ik acht de kans zeer klein dat de president komt eten. Als dat zo zou zijn, komt hij er zeker niet in. Zijn adviseurs en trawanten laten we ook aan de deur staan."