Direct naar artikelinhoud

Anderlechtpreses Roger Vanden Stock : ‘Van Damme is een onstabiele fantast’

Anderlecht wou maandag amper reageren op de transfer van Jelle Van Damme naar Standard, maar gisteren deed Roger Vanden Stock dat wel. De voorzitter van Anderlecht had nauwelijks een goed woord over voor de speler die vier jaar voor zijn club uitkwam.

“Jelle Van Damme is een beetje een fantast”, vindt Vanden Stock. “Hij was al eerder bezig met Standard, voor onze match tegen Sivasspor vorig jaar. Hij is een beetje onstabiel, dat bewijs is er nu wel. Want in één maand tijd waren Anderlecht, Club Brugge en Standard de club van zijn hart. Wij hadden in het verleden al een aantal onaangename ervaringen met Van Damme. Toch hebben wij nog overwogen om hem terug te halen toen hij ongelukkig was bij Wolverhampton, maar dan moest hij wel duidelijk laten merken dat hij alleen voor ons koos. Hij had ons op het veld misschien wel wat kunnen bijbrengen. Maar Van Damme blijft Van Damme. Kun je echt op zo iemand rekenen? (trekt een twijfelend gezicht) Ik weet het niet.”

“Jelle Van Damme heeft de voorbije maanden van alles gezegd waarmee hij zich tegensprak”, vindt Vanden Stock. “Dat is niet geloofwaardig. Wij waren de club van zijn hart, maar nu zijn we dat plots weer niet meer. Nu is dat ineens een andere club. Dat is één van de redenen waarom we hem hebben laten gaan. Voor mij is een woord een woord. Maar voor Jelle Van Damme niet, want zijn woorden veranderen voortdurend.”

Dat uitgerekend Standard Jelle Van Damme aantrekt, na alles wat er de voorbije jaren tussen Anderlecht en de Rouches gebeurde, gooit nog wat koren op de molen. Vanden Stock: “Iedereen weet dat wij niet meer de beste vrienden zijn. Of dit een vuile zet is van Standard? Ik zou eerder zeggen een kleine vuile steek.”(RN)