Direct naar artikelinhoud

Meesterlijke hommage aan Mister Waregem

Wat een bangelijke wedstrijd op Zulte Waregem. Bij de rust leek de West-Vlaamse ploeg nog geslagen door een glaszuivere hattrick van de Braziliaan Negrão voor Germinal Beerschot. Maar in een tweede helft boog Zulte Waregem de 1-3-achterstand nog om in een knappe 4-3-zege.

De overwinning was een passend eerbetoon aan Prudent Bettens, de ‘beste speler van Waregem ooit’ die deze week overleed.

Hoe anders zag het er aan de rsut uit. De Braziliaan Negrão leek voor Germinal Beerschot de grote held van de avond te worden. Hij kreeg voor het eerst zijn kans van bij de aftrap, en misschien is hij dus wel de scorende spits waar de Antwerpse club zo verlegen om zit. Want het pijnpunt van Germinal Beerschot tot gisteren was wel duidelijk: amper drie doelpunten in zeven competitiewedstrijden - in die zin was de oogst met acht punten in het klassement niet eens zo slecht.

Maar gisteren scoorde Negrão in één helft dus evenveel goals als heel Germinal Beerschot in alle vorige wedstrijden bij elkaar. Een goede zet van coach Glen De Boeck, die met Negrão naast Custovic zijn elftal een stuk offensiever tintte. Ook de terugkeer van Bart Goor gaf Beerschot duidelijk meer voetbalvermogen.

Nochtans was Zulte Waregem, tegen de gang van het spel in, eerst op voorsprong gekomen, door een prachtige knal van René Sterckx waartegen doelman Thomas Kaminski geen verhaal had. Maar die 1-0 kon Zulte Waregem amper enkele minuten vasthouden. Negrão, die in het begin al eens op de lat had getrapt, controleerde een verre pass en schoot vanop rechts uit een scherpe hoek staalhard binnen. Zowel Beerschot als Zulte Waregem verstopten zich daarna niet: de wedstrijd bleef een aardig kijkstuk. Maar de bezoekers bleken efficiënter. Nog voor het halfuur volgde een copybook-aanval met Negrão, die in één keer een voorzet van Custovic afrondde.

Zulte Waregem spande zich daarna erg in, maar doelman Kaminski stond pal op een lage schuiver van Hyland en tikte een gevaarlijk vallende voorzet in hoekschop. De rust kwam in zicht, tot Negrão op de valreep nog eens toesloeg. Hij kopte een rebound vanop de paal over de lijn, maar de grensrechter, die ook aarzelde over voorafgaand buitenspel, kon de geldigheid niet inschatten. Ref Efong Nzolo stond beter geplaatst en keurde het doelpunt goed.

Paniek bij Germinal

Match gespeeld? Nee hoor, Zulte Waregemcoach Bart De Roover gooide na de rust Thomas Matton en Moussa Traoré in de strijd voor Habib Habibou en Khaleem Hyland, en Matton zorgde met een rechtstreeks binnengetrapte vrije schop al snel voor de aansluitingstreffer. Er beloofde nog een stevig offensief van Zulte Waregem te komen, maar eerst miste Negrão nog een goede kopkans. Zulte Waregem maakte echter alles goed in een dol slotkwartier. Nfor miste eerste nog een huizenhoge kans, maar een tweede keer alleen voor de doelman trof hij wel raak. Begrijpelijke paniek bij Germinal Beerschot, dat verdedigend grote gaten liet. Moussa Traoré ontpopte zich uiteindelijk als de matchwinnaar in een voor Zulte ‘historische’ partij, door een voorzet van Chevalier voorbij Kaminski binnen te trappen. (BF)