Direct naar artikelinhoud

Belgisch leger zet onderbroeken in de uitverkoop

78.400 witte onderbroeken en 37.700 marcellekes, daar wil het Belgische leger van af. De militairen houden daarom binnenkort een koopdag in de kazerne in Peutie. Liefhebbers moeten wel in bulk kopen, want de broeken en ‘onderlijfkes’ komen in dozen van 100 tot 120 stuks. Het leger verkoopt wel vaker oud materiaal, maar zo’n uitverkoop van ondergoed is opmerkelijk. “De openbare verkoop van ondergoed is inderdaad uitzonderlijk”, aldus de verkoopsdienst van defensie in Gazet van Antwerpen. Wat het leger ter beschikking krijgt in ruil voor het witte ondergoed, is nog niet bekend.

’s Werelds grootste wip

Ashrita Furman, een 55-jarige zakenman uit New York, heeft samen met een groep andere recordjagers de grootste wip ooit gebouwd in the Big Apple. Het speeltuig is zo’n 25 meter lang, en volledig in hout opgetrokken. Voor kinderen is het niet bedoeld, benadrukken de organisatoren, want als je op de kant van de wip zit die in de lucht hangt, dan zit je zo’n 3,5 meter boven de grond. Furman is met deze stunt niet aan zijn proefstuk toe, hij wordt ook wel de recordhouder der records genoemd, wegens zijn drang om er zoveel mogelijk op zijn naam te zetten. Hij brak er al 299, waarvan 122 nog steeds standhouden.

Man die op spooktrein jaagt, wordt aangereden door echte

Een man uit de Amerikaanse staat Noord-Carolina is vrijdag aangereden door een trein. Hij overleefde de klap niet. Christopher Kaiser stond samen met enkele vrienden op de sporen te wachten in de hoop een glimp te kunnen opvangen van een spooktrein. Die zagen ze niet, de echte te laat. De vrienden konden zich nog in veiligheid brengen, maar voor de man zelf liep het verkeerd af. Ze hoopten een glimp op te vangen van de trein die op 27 augustus 1891 in het stadje Statesville verongelukte. Dertig mensen kwamen daarbij om het leven. De plaats is nu een trekpleister voor ‘spokenjagers’ die geloven dat je er jaarlijks, op 27 augustus, het geroep van de passagiers en de piepende remmen van de trein kunt horen.

Twintig oudjes breien jasje voor Smart

Twintig bejaarde dames hebben gedurende twee maanden een jasje gebreid voor een Smart-stadswagentje. Het werkje paste in een project waarbij jonge designers in contact komen met oudere ambachtslui. De twintig dames kozen voor een vrolijk ontwerp, waarbij de auto werd omgetoverd in een trendy rolschaats, compleet met veters. De ontwerpers hebben het Guinness Book of Records gecontacteerd en hopen dat ze het record voor ‘grootste handgebreide autocover’ kunnen breken.