© BELGAIMAGE

Isinbayeva overweegt om in beroep te gaan bij Europees Hof voor de Rechten van de Mens

Polsstokhoogspringster Yelena Isinbayeva heeft donderdag bekendgemaakt dat ze overweegt om naar het Europees Hof voor de Rechten van de Mens te trekken om haar schorsing aan te vechten die haar weghoudt van de Olympische Spelen (5-21 augustus). De verklaring van de Russin komt er nadat het Hof van Arbitrage voor Sport (TAS) bevestigde dat Russische atleten niet mogen deelnemen aan de Spelen.

Donderdag wees het TAS het beroep af van 68 Russische atleten, onder wie Isinbayeva, die hun collectieve schorsing aanvochten. Maar de polsstokhoogspringster is niet van plan het hierbij te laten. “Er is een mogelijkheid om individueel in beroep te gaan tegen de beslissing van het TAS”, vertelt de Russin in een filmpje op de Russische sociale netwerksite VK. “Ik wil zelfs tot bij het Europees Hof voor de Rechten van de Mens gaan om aan te tonen dat ik niet betrokken ben bij de dopingaffaire.”

Isinbayeva koestert niet al te veel hoop meer om naar Rio te trekken. “Ik ga puur uit principe in beroep. Een uitspraak zou toch te laat komen, met de Spelen ben ik dus niet meer te veel bezig”, aldus de tweevoudige olympische kampioene, die eraan toevoegde dat als het Internationaal Olympisch Comité (IOC) de beslissing neemt om alle Russische atleten uit te sluiten voor de Spelen, zij geen reden meer ziet om te trainen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer