Direct naar artikelinhoud

Opvolger 'Gangnam Style' gaat meteen viraal

Psy, de Zuid-Koreaan achter 'Gangnam Style', heeft in Seoul zijn nieuwste videoclip voorgesteld. Het liedje heet 'Gentleman', heeft net als 'Gangnam Style' weinig om het lijf en mikt vooral op de gimmick. Ook nu weer kronkelt Psy als een bezeten serpent door de toonladders. Het wordt afwachten of 'Gentleman' het recordcijfer van zijn voorganger, tot dusver ruim 1,5 miljard keer bekeken op YouTube, kan evenaren. De start is alvast verschroeiend, want de clip werd intussen al meer dan 30 miljoen keer bekeken. In amper twee dagen tijd.

David Guetta voor achtste keer op Tomorrowland

De Franse dj David Guetta staat deze zomer op Tomorrowland in Boom, dat plaatsvindt van 26 tot en met 29 juli in het recreatiedomein De Schorre in Boom. Het is al de achtste keer dat hij de affiche van het dancefestival siert. Eerst zal Guetta een solo dj-set neerzetten op het hoofdpodium, vervolgens zal hij daar ook twee sessies spelen met andere artiesten, Afrojack en Nicky Romero. De Franse dj en producer heeft wereldwijd al meer dan 6 miljoen albums verkocht.

Amerikaanse komiek Jonathan Winters overleden

Op 87-jarige leeftijd is in Californië de Amerikaanse komiek Jonathan Winters overleden. Winters geldt als het voorbeeld van onder meer Jim Carrey en Robin Williams, en acteerde onder meer in de sitcom Mork and Mindy. In de jaren vijftig was Winters te zien in zijn eigen The Jonathan Winters Show. Daarna speelde hij in tientallen tv-series en films, waarvan It's a Mad, Mad, Mad, Mad World allicht de bekendste is. In de Smurfen-film uit 2011 leende hij nog zijn stem aan die van Grote Smurf.

't Hof Van Commerce brengt ep uit

Het West-Vlaamse hiphopcollectief 't Hof van Commerce brengt eind deze maand de ep 'Colaboraciones Espectaculares' uit. Flip Kowlier, Serge Buyse en DJ 4T4 nodigden zes muzikanten uit, waaronder Steak Number Eight, Jef Neve en Safi & Spreej, om samen te rappen. 'Gevaer ip de prairie', de eerste single die samen met de dubsteppers van AKS werd inhgeblikt, is nu te beluisteren via de Facebookpagina van 't Hof.

Thriller 'Zulu' sluit Cannes af

Op 26 mei zal de 66e editie van het filmfestival van Cannes afgesloten worden met de vertoning van de thriller Zulu. Forest Whitaker en Orlando Bloom vertolken de hoofdrollen in de thriller van de Franse cineast Jérôme Salle. Zulu is de filmadaptatie van de gelijknamige roman van Caryl Férey en speelt zich af in Kaapstad ten tijde van de Apartheid. Het filmfestival van Cannes vindt dit jaar plaats van 15 mei tot 26 mei. Het festival wordt geopend met The Great Gatsby van Baz Luhrmann.

Bassist Deftones dood

Bassist Chi Cheng van rockband Deftones is zaterdag op 42-jarige leeftijd overleden. In november 2008 liep Cheng lichte verwondingen op bij een auto-ongeval in Californië, maar hij belandde ook in coma. Gaandeweg verbeterde zijn toestand, in zodanige mate dat hij in 2009 half bij bewustzijn kwam. Zaterdag werd de muzikant echter naar de spoedafdeling gebracht alwaar hij overleed. Cheng was eind jaren tachtig medeoprichter van de Deftones, die commercieel piekten in 2000 met het album White Pony, dat ook de hit 'Change (in the House of Flies)' bevatte. Cheng speelde op de eerste vijf albums. Na het auto-ongeval verving de band hem door Sergio Vega, die op twee albums te horen was.