Zestig leerlingen geëvacueerd tijdens brand in school

© Ringtv

Er heeft vannacht een hevige brand gewoed in de school Regina Caeli in Dilbeek. Zestig leerlingen die in het internaat verbleven werden ’s nachts uit hun bed gehaald voor een evacuatie. Er vielen geen gewonden.

sdv

Het vuur ontstond door een kortsluiting in de verlichting van de studiezaal, meldt de lokale zender Ringtv. De brandweer was snel ter plaatse en had het vuur ook snel onder controle. De leerlingen van het internaat werden uit voorzorg geëvacueerd, ze bleven ongedeerd.

Maria Kestens, directeur eerste graad: “Het gaat om kinderen van 10 tot 18 jaar. De oudsten hebben zich meteen over de jongere kinderen ontfermd en met de begeleiding van de toezichters is de evacuatie snel en vlot verlopen. We zijn onze conciërge ook zeer dankbaar voor de installatie van alle nodige branddetectiesystemen. Zowel ik als verschillende collega’s werden meteen verwittigd en zijn meteen ter plaatse kunnen komen”, aldus Maria Kestens.

De brand zal geen invloed hebben op de schooldag vandaag. Dit weekend houdt de school haar eetfestijn,door de rookgeur zal ze mogelijk een ander lokaal moeten gebruiken.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen