Direct naar artikelinhoud

Gimv stapt in Lampiris

De Vlaamse investeringsmaatschappij Gimv en haar Waalse evenknie SRIW investeren elk 20 miljoen euro in energieleverancier Lampiris. Dat meldden ze in een persbericht. De investering moet het bedrijf uit Luik helpen om zijn verdere groei te financieren.

Lampiris werd in 2003 opgericht door Bruno Vanderschueren en Bruno Venanzi. Na afloop van de transactie zullen de investeringsmaatschappijen elk 16,5 procent van het kapitaal van Lampiris bezitten, naast de twee oprichters. Lampiris kent de investeringsmaatschappijen, want ze probeerden in 2011 nog samen de Belgische activiteiten van Nuon over te nemen. Nuon België ging uiteindelijk echter naar Eni.

De groenestroomleverancier telt vandaag ruim 770.000 aansluitingen waar het gas of elektriciteit levert. Het grootste deel van de activiteiten is gefocust op België, maar Lampiris verwierf in 2011 ook een licentie voor gaslevering in Frankrijk, waar het nu ook gas en elektriciteit aanbiedt. Momenteel telt het bedrijf ruim 170 medewerkers.

De omzet van Lampiris bedroeg vorig jaar 695 miljoen euro, een stijging met 82 procent in vergelijking met 2011. De bedrijfskasstroom (ebitda) kwam uit op 22,55 miljoen euro, een stuk hoger dan de 15,96 miljoen euro van 2011.