© Mia Uydens

Man die in hondenhok moest slapen van echtgenote: “Wij zijn nog altijd gelukkig getrouwd”

De man die in een hondenhok in Oud-Turnhout moest slapen en met een houtblok op het hoofd werd geslagen, neemt zijn vrouw niets kwalijk. “Hij heeft alles verzonnen”, beweert zijn advocaat.

Ivo Meulemans

Voor het hof van beroep in Antwerpen werd woensdag de hallucinante zaak tegen Taja D. (62) uit Antwerpen verdergezet. De vrouw liet zich vertegenwoordigen door haar advocaten. “Ze is doodsbang van het gerecht.”

De vrouw stond terecht voor de mishandeling van haar 68-jarige man S.D.C. Tussen eind 2012 en juni 2014 moest hij overnachten in een hondenhok, bedorven vlees eten en kreeg hij dagelijks slagen met een bezem of een houtblok op het hoofd. De feiten deden zich voor in een chalet in het Mellegebied in Oud-Turnhout.

De gewezen postbode zette zijn echtgenote volledig uit de wind. “Mijn cliënt is nog steeds gelukkig getrouwd. Hij is zijn vrouw zeer dankbaar, want ze hielp hem van de drank af ”, zei meester ­Marijn Van Nooten. “Door de jarenlange alcohol­verslaving en slaapstoornissen hallucineert hij regelmatig. De verhalen, die levensecht lijken, zijn allemaal verzonnen.”

Alleenstaande mannen

Taja D. wordt er ook van beticht minstens twaalf goedgelovige, alleenstaande mannen te hebben gepluimd. Volgens de advocaat-generaal schakelde ze daarvoor Helena Oguz (43) in, een gewezen prostituee met Turkse roots. De vrouw kwam op 17 oktober 2013 in verdachte omstandigheden om het leven. Ze had zich verhangen in een serre in Blauberg (Herselt). Een van de benadeelden is Fons V. (67) uit Blauberg. Hij was sinds 2013 gehuwd met Oguz. Hij verkocht zijn appartement aan Daniël G. (28), de zoon van Taja D., voor 205.000 euro terwijl het was geschat op 500.000 euro. Na aftrek van de schulden hield Fons V. amper 60.000 euro over.

Dragana I. (35), de dochter van Taja D., zou een zekere Daniël V. voor 116.937 euro hebben opgelicht. Zoon en dochter vroegen beiden de vrijspraak.

Het Openbaar Ministerie had veertig maanden celstraf gevorderd tegen Taja D. en tien maanden voorwaardelijk tegen haar kinderen. De advocaten van de hoofdbeklaagde beweerden dat het onderzoek een complot was van een achterneef van Fons V., de lokale politie en de federale gerechtelijke politie. Het arrest valt in januari.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER