© Sven Van Haezendonck

“Van de Sint-Romboutstoren springen, lijkt me leuk”

Als enkele jonge ondernemers hun plan doorzetten, zal u tegen de volgende zomer van de Sint-Romboutstoren in Mechelen kunnen springen. Niet echt natuurlijk, maar in virtual reality.

Sven Van Haezendonck

Ontpop, georganiseerd in teambuildings en activiteiten voor groepen, biedt voortaan spelen in virtual reality aan. Daarvoor heeft zaakvoerder Benny Boydens samen met Thomas Opdenacker VRX Experience opgericht. “Daarmee zal je de unieke beleving van virtual reality overal kunnen ervaren, tot in de kleinste ruimte. Wij kunnen de constructie opstellen waar de klant dat wenst. Bijvoorbeeld op recepties, feesten of in een bedrijf zelf”, legt Boydens uit.

Momenteel werken de heren nog met spelen die voor het brede publiek te koop zijn. “Al heeft voorlopig wel nog maar een minderheid van de mensen ervaring met wat virtual reality precies is”, zegt hij.

Al maken ze wel plannen voor een typisch Mechels product. Daarvoor werken ze samen met het ook al Mechelse bedrijf Reality Matters. Met een virtual reality-bril liet dat bezoekers van Wonen al eens op een smalle plank bovenop de Sint-Romboutstoren balanceren.

"Aanvallen door zombies"

“Zo zullen mensen binnenkort misschien wel virtueel van de toren kunnen springen. Als we daar dan nog een echte elastiek bijdoen, maken we er een 4D-spektakel van”, stelt Benny Boydens. De mogelijkheden zijn grenzeloos. Is er bijvoorbeeld een klant die graag eens wil suppen, maar bang is hij om dat op de Dijle te doen? Dan biedt virtual reality een antwoord. “Wij kunnen mensen op de Grote Markt virtueel zelfs laten aanvallen door zombies”, klinkt het.

Echt goedkoop is de ervaring op dit moment niet. “Prijzen hebben we nog niet vastgelegd, maar ze zullen toch tussen de 300 en 500 euro schommelen voor enkele uren. Het aantal deelnemers is natuurlijk onbeperkt”, reageert Boydens.

www.vrx-experience.com

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER