Direct naar artikelinhoud

Bedenker Kinder Surprise overleden

William Salice, de bedenker van de Kinder Surprise, is op 83-jarige leeftijd overleden in Pavia, Italië. Van zijn chocolade-ei zijn miljarden exemplaren verkocht.

Salice ging in 1960 bij Ferrero werken en werd daar de rechterhand van Michele Ferrero, de vader van de Nutella-choco die in 2015 overleed.

In de jaren 70 zocht de chocolatier een manier om paaseieren het hele jaar door te kunnen verkopen. Door de seizoensgebonden verkoop konden de gietvormen het grootste deel van het jaar niet worden gebruikt. Hij kreeg daarom het idee om een verrassing in een ei te steken. De Kinder Surprise was geboren: een ei uit melkchocolade met daarin een plastieken capsule met onderdelen om klein speelgoed mee te maken.

Het was meteen een succes, en dat bleef het ook: Ferrero verkocht miljarden Kinder Surprises, ze bestaan intussen al meer dan veertig jaar.

"Ferrero heeft het mee bedacht, ik ben degene die het idee heeft uitgewerkt", zei Salice altijd. Nadien hielp hij andere producten te ontwikkelen, zoals de Ferrero Rocher. Salice ging in 2007 met pensioen en kreeg een bonus van 400.000 euro. Hij gebruikte dat geld om Color Your Life op te richten, een oefenschool die jongeren tussen 13 en 18 jaar helpt hun talenten te ontwikkelen.