Direct naar artikelinhoud

Vanhaezebrouck in dug-out tijdens Gent-Club

Hein Vanhaezebrouck mag zondag gewoon op zijn vaste stoel zitten voor de topper tussen AA Gent en Club Brugge. Hij krijgt zelfs geen voorwaardelijke schorsing. Wie volgt nog?

Eerst zou Gent-coach Hein Vanhaezebrouck een week effectief geschorst worden voor zijn uitbarsting tegen Anderlecht. Vervolgens zette de Geschillencommissie dat om naar een voorwaardelijke schorsing, dik tegen de zin van het bondsparket dat beroep aantekende. Het uiteindelijke verdict: enkel een geldboete van 400 euro. Vanhaezebrouck, die tevergeefs vroeg om de zitting achter gesloten deuren te laten plaatsvinden, mag zondag tegen Club Brugge dus gewoon in zijn dug-out zitten.

Scheidsrechter Erik Lambrechts en vierde ref Frederik Geldhof bevestigden gisteren namelijk dat ze op geen enkel moment fysiek werden belaagd, noch het slachtoffer waren van verbale agressie of verdachtmakingen. Er werden evenmin obscene gebaren gemaakt. AA Gent vroeg daarom de vrijspraak. Temeer omdat het vond dat Gent na de rode kaart van Esiti en het verleggen van twee trainingen door dit proces al genoeg gestraft was.

"De aanwezigheid van Vanhaezebrouck zondag naast het veld is heel belangrijk voor onze spelersgroep", weet zijn assistent Peter Balette. "Ook al zwaait hij met zijn armen, dat heeft geen negatieve invloed op ons spel."

Veel scoutingswerk

Nadat hij ongewild in het pleidooi van Hein Vanhaezebrouck verzeild raakte, kon Michel Preud'homme niet anders dan reageren op de rel rond zijn Gentse collega. "Ik concentreer mij op mijn werk en mijn ploeg", zei de coach van blauw-zwart. "Persoonlijk heb ik, toen ik vorig jaar tegen AA Gent en Anderlecht geschorst was in de play-offs, mijn straf uitgezeten. Blijkbaar is er nervositeit in Gent. Ik weet niet waarom. Soit, uiteindelijk verandert het niet veel als een trainer op de bank zit of niet"

Preud'homme is met zijn eigen werk bezig geweest, zei hij. "Ik heb me deze week geconcentreerd op het analyseren van al hun nieuwe spelers. Ik had bijna een extra assistent nodig als je de lijst ziet (grijnst)."

Club raast door de competitie, Gent vecht voor een plaats in play-off I. "Of ze uitgeschakeld zijn voor de titelstrijd? We zullen de balans opmaken na dertig speeldagen. De rekening van AA Gent is niet mijn rekening. Wij hebben een doel en willen zondag winnen om dat te bereiken."