Direct naar artikelinhoud

Boonen kiest tussen Oman en Algarve

Na het opdoeken van de Ronde van Qatar krijgt Tom Boonen in de directe aanloop naar het Vlaamse openingsweekend de keuze: Oman of de Algarve. Greg Van Avermaet verkiest de dubbel Valencia-Oman.

Boonens allerlaatste voorjaar start hij zoals eerder gepland op in de Ronde van San Juan, van 23 tot 29 januari. "Daardoor wordt de combinatie met de Ronde van Valencia (van 1 tot 5 februari, JDK), waar het team inmiddels startrecht verwierf, onmogelijk", verduidelijkt QuickStep Floors-ploegleider Wilfried Peeters. "Op zondagavond na het einde van de rittenkoers is er geen vlucht meer vanuit Argentinië. Dat betekent dat hij op maandag vertrekt en op dinsdag pas opnieuw in Europa landt. Terwijl Valencia woensdag al van start gaat."

Philippe Gilbert rijdt de Ronde van Valencia meer dan waarschijnlijk wel. Aansluitend reist hij door naar de Algarve.

Olympisch kampioen Greg Van Avermaet koppelt de Ronde van Valencia dan weer aan de Ronde van Oman. "Dubai was een andere optie, maar die ronde biedt Greg bitter weinig kansen op ritsucces", vindt BMC-ploegleider Valerio Piva. "Bovendien verblijft hij van 22 tot eind januari op stage in Denia. Van daaruit is het makkelijk doorsteken naar Valencia."

Ook de overgang van oud naar nieuw brengt Van Avermaet door op Spaans grondgebied. Hij vertoeft er sinds tweede kerstdag met vriendin Ellen en dochtertje Fleur voor een persoonlijke stage, om intensief bij te trainen na de revalidatie van zijn enkelbreuk. "Het gaat hem goed", vernam Piva via de telefoon. "Hij fietst pijn- en zorgenvrij. Het vizier kan nu eindelijk voor de volle 100 procent op het nieuwe seizoen worden gericht."