Plukon en vakbond in overleg om protestactie te vermijden

Bij het kippenbedrijf Plukon in Maasmechelen wordt er donderdagmiddag om 12 uur een protestactie gehouden wegens het dreigende ontslag van de hoofdafgevaardigde van ABVV. Dat meldde de vakbondssecretaris van ABVV, Nicole Houbrechts, woensdagavond. Plukon wil de onenigheid op een goede en gezonde manier oplossen.

De vakbond en het bedrijf zijn momenteel in overleg. Afhankelijk van dat overleg beslist ABVV donderdagmiddag of de actie al dan niet zal plaatsvinden. Volgens vakbondssecretaris Nicole Houbrechts is ABVV de grootste vakbond binnen Plukon. Ze vermoedt dat het ontslag er komt omdat ABVV volgens het bedrijf te veel zeggenschap zou hebben.

Het kippenbedrijf Plukon staat open voor een gesprek met de vakbond, maar wil het duidelijk laten zijn dat de delegee niet ontslagen wordt omwille van een te veel aan zeggenschap. “Plukon heeft een aantal kernwaarden, twee van die kernwaarden zijn onderling vertrouwen en eerlijkheid. En het niet respecteren daarvan door de delegee van ABVV is nu net de reden het arbeidsconflict. Het gaat om een ontslag om dringende redenen”, zegt Ton Waals, bedrijfsleider bij Plukon Maasmechelen. “Wij willen met de vakbond een goed en gezond gesprek voeren. Dat de vakbondsleden actievoeren is hun volste recht. Als dat op een serene manier gebeurt, dan hebben wij daar geen problemen mee.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer