Direct naar artikelinhoud

Meer buitenlandse favorieten

Met Kristoff krijgen de Belgen zware concurrentie in 'hun' openingsweekend,maar er zijn nog meer buitenlandse kanshebbers.

Arnaud Démare (FDJ)

Zijn Omloop-verleden: twee keer tiende, in 2014 en 2015. Is pijlsnel en kan meer dan alleen maar spurten. Heeft zo'n semiklassieke zege dus wel in de benen. Won vorig jaar slechts twee keer. Een seizoentotaal dat hij nu in twee competitiedagen tijd al evenaarde met een dubbele ritzege in La Méditerranéenne.

Tony Martin (Etixx-QuickStep)

Reed nog nooit de 'Klassiekers van het Noorden', maar wil er zich in zijn negende profjaar eindelijk aan wagen. De Omloop wordt zijn eerste (kleine) confrontatie met de Vlaamse wegen en kasseien. Het laat zich raden dat 'Der Panzerwagen' ook dáár perfect tegen bestand zal zijn. Hardrijder, bijzonder veelzijdig. En bovendien omringd door sterke, ervaren ploegmaats.

Peter Sagan (Tinkoff)

Hoe goed is hij al, de wereldkampioen? Dat is de grote vraag. Reed zijn laatste wedstrijd op 24 januari, de slotrit in de Ronde van San Luis. Kwam in Argentinië niet verder dan een tweede en drie vierde plaatsen. In de Omloop en Kuurne knoopt hij opnieuw aan met de competitie.

Niki Terpstra (Etixx-QuickStep)

Als de logica van zijn resultatenreeks in de Omloop - negende in 2009, zesde in 2011, vijfde in 2014, tweede in 2015 - wordt gerespecteerd, zou het nu prijs moeten zijn. Reed, in tegenstelling tot de voorbije twee jaar, anoniem rond in de eerste weken van het seizoen. Maar werkte in alle stilte wel hard in dienst van de ploeg. Dat brengt de Nederlander in een uitstekende conditie aan de start van de Vlaamse opener.