Direct naar artikelinhoud

'Onervaren' Rubio onder vuur bij Republikeins debat

Marco Rubio, sinds de voorverkiezingen in Iowa een rijzende ster onder de Republikeinse presidentskandidaten, kwam zaterdag tijdens het Republikeinse televisiedebat zwaar onder vuur te liggen bij zijn partijgenoten. Die wijzen erop dat hij door zijn gebrek aan ervaring niet klaar is voor het Witte Huis.

Donald Trump, vooralsnog aan kop in de peilingen, kruiste de degens met Jeb Bush, onder meer over de gezondsheidszorg. Bush trok op zijn beurt samen met Chris Christie hard van leer tegen Rubio.

"Hij heeft simpelweg niet de ervaring om president van de Verenigde Staten te worden en moeilijke beslissingen te nemen", aldus Christie. En, refererend aan de destijds ook onervaren gekozen Democratische president Barack Obama: "We hebben dit de afgelopen zeven jaar al meegemaakt, laten we die fout niet nog eens maken."

Rubio verdedigde zich door te zeggen dat hij in de Senaat heeft bewezen wel degelijk dingen voor elkaar te kunnen krijgen. "Ervaring zit hem niet alleen in de dingen die je hebt gedaan, maar ook hoe je ze hebt gedaan", zo sneerde hij naar Christie.

Rubio hoeft volgens veel peilingen alleen Donald Trump voor zich te dulden in New Hampshire, waar morgen de volgende voorverkiezing wordt gehouden.