Direct naar artikelinhoud

Bewapende priesters

Greece with Simon Reeve, 21.05 uur op Canvas

Hoe gaan de Grieken zelf om met de economische crisis die hun land zo hard getroffen heeft? De Britse tv-presentator Simon Reeve zocht het uit door van de eilanden in de Egeïsche Zee tot Athene te trekken. Telkens bestudeert hij de inwoners, van bewapende priesters tot de laatste sponsduikers.

---

OP EEN ANDER

Met kogel in het hoofd in de greppel

Spuiten en slikken op reis, 20.30 uur op NPO 3

Het Nederlandse seks- en drugsprogramma Spuiten en slikken op reis rukt weer uit. Zo trekt Tim Hofman naar Mexico op zoek naar de heftige sporen die drugs overal achterlaten. "Het was de eerste keer dat ik naast een jongen van mijn leeftijd stond die met kapotgeschoten schedel in een greppel als vuilnis was neergegooid."

---

HET CIJFER

1.596.683

De eerste trailer van het nieuwe seizoen Top Gear lokte al bijna 1,6 miljoen kijkers naar YouTube. De trailer toont het nieuwe presentatieduo Matt LeBlanc en Chris Evans, in combinatie met het gebruikelijke arsenaal snelle wagens en spectaculaire locaties. Of dat voldoende is om Clarkson te doen vergeten, zal op 8 mei op BBC moeten blijken.

---

QUOTE

'Het meisje dat hier opdient, is voor mij net zoveel waard als een wielrenner in de Ronde'

► Wielermagazine Bahamontes stelde Woestijnvis- en Ronde-baas Wouter Vandenhaute 100 vragen in zijn restaurant Couvert Couvert.