Direct naar artikelinhoud

Voeding Godiva dreigt met productiestop

Niet de werknemers van chocolatier Godiva België dreigen met een productiestop, maar de directie zelf. Volgens de directie is de maatregel nodig omdat de werknemers “steevast hun contractuele verplichtingen schenden en de arbeidsafspraken niet respecteren. Eerder deze week hebben arbeiders op de site barricades opgeworpen die de in- en uitgang van de fabriek blokkeren, wat een inbreuk vormt op de veiligheids- en brandpreventieregels”, klinkt het.

Floridienne wint strijd om ossentong

Het chemie- en voedingsbedrijf Floridienne kan de volledige controle nemen over het Franse voedingsbedrijf Larzul, gespecialiseerd in ossentong. Dat heeft het Parijse hof van beroep beslist. Floridienne bezit al sinds 2005 de helft van het bedrijf, een Bretonse producent van bereide maaltijden die vooral bekend is voor zijn ossentong. In januari 2008 wilde de groep haar voorkooprecht uitoefenen op de overige 50 procent, maar de familiale aandeelhouders weigerden.

Banken

Voorzitter Fortis wil helft meer loon

De raad van bestuur van Fortis vraagt de aandeelhouders van de verzekeringsholding om de vaste jaarlijkse bezoldiging van de voorzitter, momenteel Jozef De Mey, op te trekken van 40.000 naar 60.000 euro. Ook de aanwezigheidsvergoeding van de voorzitter per vergadering van de raad gaat omhoog, van 1.000 naar 2.500 euro. De algemene vergadering van Fortis buigt zich eind deze maand ook over een hogere bezoldiging voor de andere bestuurders.

Toezichthouder beboet banken

De CBFA heeft onlangs twee kredietinstellingen beboet omdat ze verdachte geldtransacties op rekeningen van klanten niet of onvolledig hadden gemeld. Dat staat te lezen op de website van de toezichthouder. De namen van de banken worden niet vrijgegeven. Ze kregen elk 50.000 euro boete.

Eén bestuur voor Fortis en ABN

ABN Amro Bank en Fortis Bank Nederland zijn ondergebracht in ABN Amro Group. Een identieke raad van bestuur en raad van commissarissen is benoemd voor beide banken.

Post

Finse post stuurt brieven per mail

De Finse post gaat brieven openen, inscannen en ze daarna via e-mail naar de ontvanger versturen. De Finse post wil op die manier haar kosten drukken en “de milieuvervuilende uitstoot” verminderen. Het gaat om een proefproject met mensen die zich vrijwillig opgeven. Het experiment start op 12 april in Porvoo, Zuid-Finland, en duurt tot eind dit jaar. 124 huishoudens en 20 bedrijven hebben zich als vrijwilliger aangemeld.

Luchtvaart

Virgin Blue bestelt 105 Boeings

De Australische luchtvaartmaatschappij Virgin Blue heeft een raamcontract gesloten voor de aankoop van 105 Boeings 737. Voorlopig bestaat haar vloot slechts uit een 70 toestellen.