Photo News
Volledig scherm
© Photo News

De Crem: “Voetbalstewards krijgen bijkomende opleiding”

De Belgische voetbalstewards krijgen binnenkort een bijkomende opleiding om vanaf volgend voetbalseizoen ook te kunnen controleren op gebruiksvoorwerpen zoals vuurpijlen. Dat zegt minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem aan VTM NIEUWS.

23 reacties

  • Marc VOETS

    5 jaar geleden
    Elk club uit de Pro League zou verplicht de financiering van 2 explosievenhonden moeten financieren. Werkhond bij de politie... en als het voetbal is naar vuurwerk etc...snuffelen bij zijn sponsorende voetbalclub.
  • Roland De Bruyne

    5 jaar geleden
    Een 'bijkomende' opleiding voor stewards ! En daar gaat De Crem het probleem oplossen. Meneer De Crem, U als minister van Binnenlandse Zaken, geef wat meer armlengte en budget aan uw eigen politie !
  • censor

    5 jaar geleden
    Dat vuurwerk wordt voordien het stadion binnengesmokkeld...als fouilleren niet helpt, dan is er wat loos, en dit al 10 jaar lees ik ?
  • Peeters Freddy

    5 jaar geleden
    Ieder een is in paniek want het gaat om Anderlecht.
  • Roger Duyssens

    5 jaar geleden
    Aan wat de Anderlecht supporters aanrichtten in Luik is weinig te doen door de stewards. Dit was georganiseerde misdaad daar kan je met goed opgeleide amateurs niet tegen op. Men moet kunnen verhinderen dat er vuurwerk binnen kan in het stadion. Dit is een werk dat uren voor de aftrap moet beginnen en als men het moet doen zoals het hoort zullen er velen aan de rust nog niet binnen zijn of de supporters moeten 4 uur voor de match beginnen te komen.